Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Τα μηνύματα που έστειλε ο Draghi σχετικά με την εξέλιξη του QE

Danske Bank: Τα μηνύματα που έστειλε ο Draghi σχετικά με την εξέλιξη του QE
Τον Οκτώβριο (2017), η ΕΚΤ θα ανακοινώσει μείωση του QE σε 40 δισ. ευρώ μηνιαίως στο εξάμηνο του 2018
Στο γεγονός ότι η μείωση του QE δεν σχετίζεται με τα επιτόκια «στέκεται» η Danske Bank σε ανάλυση της σχετικά με τις χθεσινές (7/9/2017) ανακοινώσεις του Mario Draghi, προέδρου της ΕΚΤ.
Όπως σχολιάζεται, η ΕΚΤ άφησε αμετάβλητα τα μέτρα πολιτικής ενώ ο Mario Draghi επιβεβαίωσε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την πορεία του QE μετά το 2017 πιθανότατα θα ληφθούν τον Οκτώβριο.
Η συζήτηση για το πως θα εξελιχθεί το QE μετά το 2017 έχει αρχίσει και ο Draghi έδωσε κάποιες ενδείξεις.
Πρώτα από όλα, η αλληλουχία στη στρατηγική για την έξοδο από το QE δεν συζητήθηκε, ως εκ τούτου επιβεβαιώθηκε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα μετά το τέλος του προγράμματος.
Δεύτερον, η ΕΚΤ δεν σκέφτηκε την αύξηση του ορίου του 33%.
Σχετικά με αυτό, η ΕΚΤ δεν συζητήσεις θέματα έλλειψης αλλά ο Draghi τόνισε ότι η ΕΚΤ έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι μπορεί να το αντιμετωπίσει.
Στον αντίποδα, έμφαση δόθηκε στη διάρκεια και το μέγεθος του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων των διαφορετικών σεναρίων για τις μελλοντικές αγορές ομολόγων.
Επιπλέον, ο Draghi είναι ανοικτός για υψηλότερες αγορές στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία και χαμηλότερες στη Γερμανία και την Ολλανδία, όπου οι συμμετοχές προσεγγίζουν το 33%.
«Ακόμα πιστεύουμε ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τη μείωση του QE σε 40 δισ. ευρώ μηνιαίως στο πρώτο εξάμηνο του 2018 στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου» επισημαίνουν οι αναλυτές της Danske Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης