Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J.P. Morgan: Ποιες μετοχές και κλάδους μπορεί να πλήξει ο τυφώνας Irma – Τι δείχνει η ιστορία

J.P. Morgan: Ποιες μετοχές και κλάδους μπορεί να πλήξει ο τυφώνας Irma – Τι δείχνει η ιστορία
Στο σύνολό της η αμερικανική αγορά φαίνεται να διατηρεί την… ψυχραιμία της στα ακραία καιρικά φαινόμενα
Η ιστορία των αγορών αποτελεί πάντα έναν καλό οδηγό για το πώς αντιδρούν οι επενδυτές σε ακραία φαινόμενα, ακόμη και εάν αυτά είναι καιρικά όπως ένας τυφώνας.
Όπως αποκαλύπτει έκθεση αναλυτών της J.P. Morgan, με επικεφαλής των Dubravko Kakos-Bujas, οι τυφώνες φαίνεται ότι επηρεάζουν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα τις αγορές, αλλά όπως είναι φυσικό έχουν εντελώς διαφορετική επίπτωση σε ορισμένους κλάδους.
Με δεδομένο ότι τόσο ο τυφώνας Harvey όσο και ο Irma αναμένεται ότι θα επιφέρουν κόστος υψηλότερο απ’ ότι οι προηγούμενοι, εκτιμάται ότι οι συνέπειες για κάποιους επιχειρηματικούς κλάδους θα είναι και πιο σοβαρές.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της J.P. Morgan οι πλέον δυσχερείς συνέπειες θα σημειωθούν σε κλάδους όπως αυτός ασφαλειών, σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ξενοδοχείων, εστιατορίων και γενικά αναψυχής, στους αερομεταφορείς, στις τηλεπικοινωνίες αλλά και σε ορισμένους βιομηχανικούς κλάδους.
Στον αντίποδα οι δύο τυφώνες εκτιμάται ότι θα ωφελήσουν κλάδους όπως αυτός συσκευασίας, μεταφορών και logistics αλλά και κατασκευών.
Αναφορικά με το σύνολο της αμερικανικής αγοράς, οι αναλυτές της J.P. Morgan σημειώνουν ότι η μέση πτώση για τον S&P 500 έφθασε στο 2% ένα επταήμερο πριν χτυπήσει ο τυφώνας και διατηρήθηκε ακόμη ένα επταήμερο μετά το πλήγμα.
Όμως η αύξηση των κρατικών αλλά και ιδιωτικών δαπανών προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών, τελικά αποδεικνύεται ωφέλιμη για την αγορά.
Συνοπτικά τα ευρήματά τους περιλαμβάνονται στον ακόλουθο πίνακα:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης