Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Αναδυόμενες αγορές και ευρωζώνη πιο ισχυρές σε σχέση με τις ΗΠΑ το 2017

Societe Generale: Αναδυόμενες αγορές και ευρωζώνη πιο ισχυρές σε σχέση με τις ΗΠΑ το 2017
Οι ΗΠΑ είναι η ασθενέστερη αγορά μετοχών μέχρι στιγμής φέτος με τις αναδυόμενες αγορές και την ευρωζώνη να είναι ισχυρότερες
Με τόσο τις ευρωπαϊκές όσο και τις αμερικανικές μετοχές να διαπραγματεύονται κοντά σε υψηλά όλων των μετοχών, η επικρατούσα άποψη είναι ότι το 2017 ήταν ένα καλό έτος για τους επενδυτές.
Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει για τους Ευρωπαίους επενδυτές σε ευρώ, για τους οποίους η συνολική απόδοση του S&P είναι η χαμηλότερη από όλες τις περιφερειακές αγορές.
Σύμφωνα με ανάλυση του Andrew Lapthorne της Societe Generale, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών τυπικά δίνουν μάχη εναντίον ενός ραγδαία αυξανόμενου δολαρίου και έτσι αντιστρόφως ωφελήθηκαν από το αδύναμο δολάριο σε συνδυασμό με τις μειωμένες προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.
Η άλλη πλευρά ήταν ένα ισχυρό γιεν και μια ασθενέστερη ιαπωνική αγορά μετοχών.



Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη Societe Generale σε όρους συνολικών αποδόσεων, οι ΗΠΑ είναι η ασθενέστερη αγορά μετοχών μέχρι στιγμής φέτος με τις αναδυόμενες αγορές και την ευρωζώνη να είναι ισχυρότερες.
Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνει ο Lapthorne, η ανθεκτικότητα της ευρωζώνης ενόψει ενός πολύ ισχυρότερου ευρώ είναι ίσως εκπληκτική.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης