Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι επενδυτές περιμένουν διόρθωση της Wall Street κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα συμβεί

Goldman Sachs: Οι επενδυτές περιμένουν διόρθωση της Wall Street κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα συμβεί
Οι επενδυτές σήμερα κινούνται μεταξύ σκεπτικισμού και αισιοδοξίας
Υπάρχουν λίγες πιθανότητες υποχώρησης της αγοράς οποιαδήποτε στιγμή σύντομα, κυρίως επειδή οι επενδυτές ανησυχούν τόσο πολύ που κάποιος μπορεί να έρχεται, σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs.
Τα calls για διόρθωση έχουν πολλαπλασιαστεί τελευταία, εν μέρει διότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχει συμβεί διόρθωση.
Ο S&P 500 έχει περάσει 14 μήνες χωρίς πτώση 5% και 19 μήνες από την τελευταία πλήρη διόρθωση, ή πτώση κατά 10%.
Ωστόσο, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας θεωρούν ότι το σερί θα συνεχιστεί.
Ένας από τους δυο βασικούς παράγοντες για τους οποίους η τράπεζα πιστεύει ότι θα συμβεί αυτό είναι πως οι επενδυτές φοβούνται, γι' αυτό και αρνούνται οποιεσδήποτε ανησυχίες για το είδος της ευφορίας που μπορεί να σκοτώσει την bull αγορά.
«Οι επενδυτές σήμερα είναι μεταξύ σκεπτικισμού και αισιοδοξίας.
Η φράση ''βασανισμένοι ταύροι'' περιγράφουν καλύτερα τη νοοτροπία των επενδυτών» επισημαίνει ο David Kostin επικεφαλής στρατηγικών αναλυτών για τις αμερικανικές μετοχές της Goldman Sachs.
Η θέση του Kostin είναι ενδιαφέρουν καθώς ο στόχος για τον S&P 500 στο τέλος του έτους είναι 2.400 μονάδες, γεγονός που θα συνεπαγόταν πτώση 2,5% από το κλείσιμο της Παρασκευής (8/9/2017),
Ο ίδιος αναφέρει πολλούς λόγους για τους οποίους οι επενδυτές φοβούνται ότι η αγορά θα μπορούσε να υποχωρήσει, αλλά δεν πιστεύει ότι όλοι μαζί θα προσκαλέσουν μεγάλο sell-off.
Μεταξύ των θεμάτων αυτών είναι η παραπλανητική χαμηλή μεταβλητότητα, οι μεγάλες αποτιμήσεις, η σύσφιξη πολιτικής της Fed, η μείωση των αποδόσεων των ομολόγων και η πολιτική αβεβαιότητα.
Ωστόσο, ανέφερε ότι οι παράγοντες που συγκλίνουν σε μια διόρθωση είναι ένα «event χαμηλής πιθανότητας» λόγω του υποτονικού κλίματος της αγοράς και των ισχυρών καταναλωτικών δαπανών, που αντιπροσώπευαν το 69% του ΑΕΠ από το δεύτερο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης