Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Ο τυφώνας Harvey δεν θα «θέσει εκτός τροχιάς» την αμερικανική οικονομία

ING: Ο τυφώνας Harvey δεν θα «θέσει εκτός τροχιάς» την αμερικανική οικονομία
Οι ΗΠΑ θα κατορθώσουν να επιτύχουν ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 3% στο γ’ τρίμηνο 2017
Μπορεί το πλήγμα από τον τυφώνα Harvey να επηρεάσει την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ και τις αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας, αλλά αυτό θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο, όπως εκτιμά η ING.
Σύμφωνα με τον James Knightley, κορυφαίο οικονομολόγο της ING «με δεδομένο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης η προσοχή στρέφεται περισσότερο στις προσωπικές απώλειες των ανθρώπων σε Καραϊβική και τις νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.
Θα υπάρξουν τεράστιες οικονομικές συνέπειες, κυρίως για τα νησιά της Καραϊβικής τα οποία δεν διαθέτουν τις απαραίτητες χρηματοδοτικές πηγές ώστε να αντιμετωπίσουν την καταστροφή.
Οι τυφώνες Harvey και Irma έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στις ΗΠΑ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναμένουν ότι έχουν καταστραφεί περιουσίες (είτε ήταν ασφαλισμένες είτε όχι) η αξία των οποίων φθάνει στα 200 δισ. δολάρια.
Εν συνόλω περίπου το 10% της αμερικανικής οικονομίας έχει υποστεί κάποιο οικονομική αναταραχή λόγω των τυφώνων, κάτι το οποίο θα πλήξει την οικονομική δραστηριότητα στο γ’ τρίμηνο.
Αν και το να εκτιμηθεί επακριβώς η επίπτωση είναι αρκούντως δύσκολο, αναμένουμε ότι θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση τον ρυθμό ανάπτυξης σε σύγκριση με αυτόν που θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν δεν είχαν χτυπήσει οι τυφώνες».
Ο οικονομολόγος της ING, εκτιμά ότι τελικώς η αμερικανική οικονομία θα κατορθώσει να ξεπεράσει το σοκ, τοποθετώντας τον ρυθμό ανάπτυξης για το γ’ τρίμηνο φέτος κοντά στο 3%.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης