Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες «πατάνε γκάζι» και στρέφονται στα ηλεκτρικά οχήματα

tags :
Οι κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες «πατάνε γκάζι» και στρέφονται στα ηλεκτρικά οχήματα
Η ηγέτιδα αυτοκινητοβιομηχανία, η Volkswagen, αναμένεται να διπλασιάσει τις επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030!
Το διεθνές Σαλόνι της Φρανκφούρτης ξεκινά και οι κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου κατέστησαν σαφές ότι πλέον η αγορά αλλάζει πρόσωπο, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται εξ' ολοκλήρου στα πολλά υποσχόμενα -όπως και τα αυτοοδηγούμενα- ηλεκτρικά οχήματα.
Η Συμφωνία του Παρισιού αλλά και η γενικότερη ανάγκη για «στροφή» σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας, έχουν δώσει μία κεκτημένη ταχύτητα στον κλάδο, με την Volvo μάλιστα να έχει ήδη ανακοινώσει πως από το 2019 θα παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα, ενώ η BMW έχει δηλώσει ότι το ηλεκτρικό iNext θα αντικαταστήσει τη «ναυαρχίδα» σειρά 7, το 2021!
Η ηγέτιδα αυτοκινητοβιομηχανία, η Volkswagen, αναμένεται να διπλασιάσει τις επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030, σε πάνω από 20 δισ. δολάρια, μία ακόμη κίνηση της γιγαντιαίας αυτοκινητοβιομηχανίας στην προσπάθειά της να «απεμπλακεί» από το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών.
Ο γερμανικός κολοσσός είχε κάνει ήδη γνωστές τις προθέσεις της να στραφεί στα τύπου SUV και ηλεκτρικά οχήματα, σταματώντας ταυτόχρονα την πώληση πετρελαιοκίητων οχημάτων -αρχικά- στην αμερικανική αγορά.
Σε ό,τι αφορά το μέλλον της αγοράς, πρόσφατη μελέτη του Bloomberg New Energy Finance ανέφερε πως πάνω από το ήμισυ του συνόλου των μοντέλων που θα προσφέρουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες το 2040 θα είναι ηλεκτρικά (plug-ins), γεγονός που σημαίνει ότι η ζήτηση για οχήματα ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί 300 φορές σε σχέση αυτή του περασμένου έτους.
Να σημειωθεί ότι για το 2016, οι πωλήσεις υβριδικών και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια, με την Κίνα και τις Η.Π.Α. να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος.
Tο 2012 όλες οι πωλήσεις σε όλο τον κόσμο κυμαίνονταν κοντά στα 100.000 οχήματα, το 2013 στα 350.000, το 2014 στα 700.000 και το 2015 κοντά στα 1,2 εκατ.
Οι μεγαλύτερες αγορές για τις πωλήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας αναδεικνύονται η Κίνα και οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθεί η Ιαπωνία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Αγγλία, η Γαλλία και η Γερμανία.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις και τα στοιχεία της IEA (International Energy Agency), μέχρι και το 2030 το 30% των αυτοκινήτων που θα πουλιούνται θα είναι ηλεκτρικά.
Παρακάτω παρατίθενται μερικά από τα εντυπωσιακά μοντέλα που θα παρουσιάσουν στην Φρανκφούρτη για πρώτη φορά οι BMW, Mercedes-Benz, Daimler, Audi, Volkswagen, Honda.


















www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης