Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνει στα 12,40 ευρώ την τιμή στόχο του Μυτιληναίου η Euroxx - Overweight η σύσταση

tags :
Αυξάνει στα 12,40 ευρώ την τιμή στόχο του Μυτιληναίου η Euroxx - Overweight η σύσταση
Η Euroxx βελτίωσε την εκτίμησή της για το outlook της εισηγμένης
Σε αύξηση της τιμή στόχου του Μυτιληναίου, στα 12,40 ευρώ, από 10,40 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx, συντηρώντας τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.
Σύμφωνα με τη Euroxx, ο μετασχηματισμός του ομίλου ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από τον προγραμματισμό, ο οποίος περιελάμβανε τη συγχώνευση μέσω της απορρόφησης των βασικών θυγατρικών του ομίλου, δηλαδή των ΜΕΤΚΑ, Αλουμινίον της Ελλάδος, Protergia και Protergia Thermo.
Η Euroxx επίσης θεωρεί την έκδοση ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,10% ως ορόσημο για τη νεοσυσταθείσα αγορά χρεογράφων του Χ.Α. λόγω του μεγέθους και της διάρκειάς της.
Από καθαρή οικονομική άποψη, αναμένει ότι το ομολογιακό έσοδο θα αντικαταστήσει κυρίως το υφιστάμενο χρέος, εξοικονομώντας έτσι πάνω από 200 μ.β.
Επίσης, τα έσοδα ενισχύουν περαιτέρω τη ρευστότητα του Ομίλου, επιτρέποντας του έτσι να διερευνήσει πιθανές ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών όταν / αν αυτές προκύψουν στο μέλλον.
Η διοίκηση του Ομίλου επιβεβαίωσε το guidance του 2017, με την Euroxx να βελτιώνει την εκτίμησή της για το outlook της εισηγμένης.
Από την αρχή της κρίσης, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν κατά μέσο όρο σε 33 εκατ. ευρώ (ελάχιστα 9 εκατ. το 2012 και μέγιστο 61 εκατ. το 2010).
Η Euroxx αναμένει ότι η ρευστότητα του κλάδου της μεταλλουργίας (σε αυξανόμενες τιμές LME και αποδοτική κοστολόγηση) θα συνδυαστεί με τα οφέλη από τον εταιρικό μετασχηματισμό (σημαντικές λειτουργικές συνέργειες, μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων, φορολογική βελτιστοποίηση, εξάλειψη των συνεργειών της ΜΕΤΚΑ).
Κατά την άποψή της, η Μυτιληναίος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει κύκλο εργασιών ύψους 1,5 δισ. ευρώ, EBITDA 300 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 200 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Euroxx, τα καθαρά κέρδη θα φθάσουν τα 182 εκατ. φέτος.
Επίσης, η ισχυρή παραγωγική ικανότητα (παρά το υψηλότερο CapEx) θα επιτρέψει την επιθετική απομόχλευση (καθαρό χρέος / EBITDA 1,2 x το 2018e) και την έντονη διανομή μερισμάτων (FY'17e DPS τώρα 0,35 ευρώ ανά μετοχή, με μερισματική απόδοση 4,2%).

Οι εκτιμήσεις της Euroxx για τη Μυτιληναίος





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης