Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Ποιο είναι το κοινό σημείο μεταξύ του bitcoin και της μαριχουάνα;

tags :
Bloomberg: Ποιο είναι το κοινό σημείο μεταξύ του bitcoin και της μαριχουάνα;
Κάποτε, τα κρυπτονομίσματα και η μαριχουάνα άνηκαν στο dark web...
Αν και το bitcoin χαρακτηρίζεται ως μία «φούσκα» από ουκ ολίγους αξιωματούχους, όπως τον διευθύνων σύμβουλο της JPMorgan (Jamie Dimon) που το χαρακτήρισε μάλιστα χθες και «απάτη», το επενδυτικό κοινό συνεχίζει να ανταποκρίνεται στην αυξημένη προσφορά, αγνοώντας επιδεικτικά τον φόβο δραστικών μέτρων εναντίον του κλάδου ψηφιακών νομισμάτων, από τις ρυθμιστικές αρχές των χωρών.
Σε ποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο;
Στη μαριχουάνα, όπως διαπιστώνει σε ανάλυσή του το αμερικανικό κανάλι Bloomberg.
Κάποτε, τα κρυπτονομίσματα και η μαριχουάνα άνηκαν στο σκιώδες διαδίκτυο (dark web).
Ωστόσο, πλέον, έχουν καταστηθεί στις τάξεις των περιουσιακών στοιχείων, κερδίζοντας μάλιστα ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Βέβαια, η εκστρατεία εκφοβισμού για επικείμενη παρέμβαση των αρχών έχει «πιάσει τόπο» τις τελευταίες ημέρες, με το bitcoin να διαπραγματεύεται λίγο κάτω από 4.000 δολάρια και οι μετοχές εταιρειών μαριχουάνας να βρίσκονται σε τιμές που παρατηρούνταν όταν ξεκίνησε η βιοτεχνολογία.



«Οι κανονιστικοί κίνδυνοι είναι οι πιο προφανείς.
Μόνο ένας μικρός αριθμός χωρών προσπάθησε να απαγορεύσει στην πραγματικότητα το bitcoin, αλλά μια πληθώρα ρυθμιστικών προειδοποιήσεων που περιβάλλουν τις αρχικές δημόσιες προσφορές κρυπτονομισμάτων (ICO), έχει επηρεάσει τις τιμές στον κλάδο.
Η μαριχουάνα ακολουθεί ένα κύμα νομιμοποίησης στις Η.Π.Α. -παρόλο που εξακολουθεί να είναι παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο- αλλά οι πολιτικοί της χώρας δίνουν αντιφατικές ενδείξεις για τη συνέχεια», τονίζει το Bloomberg, σημειώνοντας ωστόσο πως η μεγαλύτερη απειλή είναι η «παραδοσιακή», δηλαδή η υπερβολική προσφορά.
Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 800 κρυπτογραφικά νομίσματα που παρακολουθούνται, ενώ ετοιμάζονται κι άλλα.
Η μαριχουάνα, εν τω μεταξύ, υποστηρίζεται από την πεποίθηση ότι η ζήτηση θα αυξηθεί στα ύψη -η οποία με τη σειρά της ενίσχυσε την προσφορά.



Οι τιμές της νόμιμης μαριχουάνας έχουν ήδη μειωθεί, καθώς οι καλλιεργητές συρρέουν για να επωφεληθούν από την έντονη ζήτηση, σε περιοχές όπως το Κολοράντο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης