Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Δυσοίωνο το μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων – Έπεται κατάρρευση

tags :
JPMorgan: Δυσοίωνο το μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων – Έπεται κατάρρευση
Τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να αποτιμηθούν αξιόπιστα και, ως αποτέλεσμα, αποτελούν ένα επικίνδυνο περιουσιακό στοιχείο
Μία ημέρα αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας επιτέθηκε κατά μέτωπο στο bitcoin, ο επικεφαλής αναλυτής της JPMorgan κ. Marko Kolanovic προειδοποιεί το επενδυτικό κοινό για τον μεγάλο κίνδυνο που εμπεριέχει ο κλάδος των ψηφιακών νομισμάτων.
Όπως σημειώνει, «τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να αποτιμηθούν αξιόπιστα και, ως αποτέλεσμα, αποτελούν ένα επικίνδυνο περιουσιακό στοιχείο, το οποίο θα μπορούσε να καταρρεύσει στην περίπτωση μίας κανονιστικής απαγόρευσης», όπως, για παράδειγμα, από την Κίνα.
Είναι πιθανό και άλλες κυβερνήσεις να ακολουθήσουν τα βήματα της Κίνας και θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν τα ψηφιακά νομίσματα, πρόσθεσε.
«Αν και δεν γνωρίζουμε αν η τιμή των κρυπτονομισμάτων αυξηθεί ή μειωθεί βραχυπρόθεσμα, η ιστορία των νομισμάτων μας λέει ότι το μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων πιθανόν να μην είναι τόσο λαμπερό»...
Χθες, ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, δήλωσε πως το bitcoin είναι μία «απάτη», επιφέροντας συνολική πτώση (μέχρι σήμερα) 8% στην τιμή του κρυπτονομίσματος.
«Αυτό δεν θα έχει καλό τέλος.
Η φούσκα εν τέλει θα σκάσει»...
Ο κλάδος των ψηφιακών νομισμάτων πέρασε ένα διπλό «σοκ» την περασμένη εβδομάδα, όταν τα δύο κύρια κρυπτονομίσματα κατέρρευσαν (άνω του 8%!) την Τετάρτη και την Παρασκεύη, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να κυρήξει ως «παράνομες» και επιβλαβής για τις αγορές τις ICO (Initial Coin Offerings), δηλαδή τις αρχικές δημόσιες προσφορές για ψηφιακά νομίσματα, αλλά και ελέω της φημολογίας πως οι αρχές της ασιατικής χώρας σκοπεύουν να επιβάλουν «μπλόκο» στις συναλλαγές bitcoin στην τοπική αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης