Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι τραπεζικές μετοχές της Wall Street είναι έτοιμες για νέα ανάκαμψη

tags :
Goldman Sachs: Οι τραπεζικές μετοχές της Wall Street είναι έτοιμες για νέα ανάκαμψη
Οι τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους κερδισμένους μετά τις προεδρικές εκλογές, τον Νοέμβριο 2016
Οι τραπεζικές μετοχές της Wall Street είναι έτοιμες να ξαναπάρουν την ανιούσα μετά την κάμψη των τελευταίων μηνών, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Οι τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους κερδισμένους στις χρηματιστηριακές αγορές των Η.Π.Α., μετά τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο 2016, αποτελώντας το ήμισυ των κερδών στο λεγόμενο «ράλι Trump», ωστόσο μετά η τάση αντιστράφηκε, καθώς οι υποσχέσεις του Αμερικανού Προέδρου για χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου και φορολογικές περικοπές, δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί.
Αν και οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου ενισχύθηκε κατά 28% τους τελευταίους 12 μήνες, βρίσκεται στο μόλις 6,7% το 2017, επίδοση που είναι η δεύτερη χειρότερη μετά την αντίστοιχη για τον ενεργειακό τομέα, που έχει υποχωρήσει κατά 12%.
Οι τράπεζες συνολικά -ξεχωριστά από τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης εταιρείες όπως οι ασφαλιστικές- έχουν ενισχυθεί κατά 2,1%, όταν ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 βρίσκεται στο 11,5% το 2017.
«Η ώθηση Trump εξαντλήθηκε από τις αμερικανικές τράπεζες», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε σημείωμα προς τους πελάτες.
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει ιστορικά σχέση με τα επιτόκια, τις αποδόσεις σταθερού εισοδήματος, το δολάριο και τις μετοχές συνολικά.
Η Goldman χρησιμοποίησε ένα μείγμα αυτών των περιουσιακών στοιχείων ως βαρόμετρο κινδύνου.
«Μετά τις προεδρικές εκλογές στις Η.Π.Α., οι τραπεζικές μετοχές υπερέβησαν τα εν λόγω στοιχεία κατά 12%, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν ότι η φορολογική και κανονιστική μεταρρύθμιση θα ωφελήσει.
Εντούτοις, οι τράπεζες διαπραγματεύονται κατά% χαμηλότερα από τα παραπάνω, έχοντας τον χώρο για άνοδο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης