Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΒοfA Merrill Lynch: Το bull run στις αναδυόμενες αγορές μόλις άρχισε - Μόνο μια ύφεση θα τελειώσει το τρέχον ράλι

ΒοfA Merrill Lynch: Το bull run στις αναδυόμενες αγορές μόλις άρχισε - Μόνο μια ύφεση θα τελειώσει το τρέχον ράλι
Αναπόφευκτες οι υποχωρήσεις και οι διορθώσεις στις αναδυόμενες αγορές 
Μια υπερ-ανάλυση στον τομέα της γεωπολιτικής, τα ζιγκ ζαγκ των κεντρικών τραπεζών αλλά και η επικέντρωση στα κέρδη των εταιρειών είναι όλα απλοί περισπασμοί, όταν πρόκειται για την πορεία των bull αγορών στα αναδυόμενα χρηματιστήρια.
Αυτή είναι η νέα άποψη της Bank of America Merrill Lynch, που βασίζεται σε μια ανάλυση των 6 προηγούμενων bull αγορών στις μετοχές των αναπτυγμένων αγορών από το 1976.
Η τρέχουσα άνοδος είναι λίγο διαφορετική από εκείνες που ήρθαν πριν αυτή και τις αναδυόμενες μετοχές και οι αναδυόμενες μετοχές θα μπορούσαν να διπλασιαστούν σε δύο χρόνια, όπως αναφέρεται σε ανάλυση της τράπεζας.
«Πιστεύουμε ότι ένα ουσιώδες overweight στην Ασία/αναδυόμενες μετοχές είναι δικαιολογημένο» αναφέρουν οι αναλυτές και προσθέτουν «ας αφήσουμε την bull αγορά να κάνει τη δουλειά της».
Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών έχουν σημειώσει άνοδο κατά 60% μετά τις αρχές του 2016, αλλά η πρόσφατη άνοδος εν μέσω εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο έχει στείλει προειδοποιητικά μηνύματα στους επενδυτές ότι αναμένεται μια διόρθωση.
Ωστόσο, η Bank of America Merrill Lynch δήλωσε ότι η τρέχουσα bull αγορά είναι πιθανό να τελειώσει με τον ίδιο τρόπο που συνέβη στις τελευταίες έξι φορές, συνθλιμμένη από την ύφεση ή εξαντλημένη από τις υπερτιμήσεις.
«Αυτή η bull αγορά των αναδυόμενων αγορών/Ασίας έχει πόδια.
Οι διορθώσεις και οι υποχωρήσεις είναι αναπόφευκτες.
Συστήνουμε στους επενδυτές να τα χρησιμοποιήσουν για αγορές» επισημαίνεται στην ανάλυση της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης