Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι αναδυόμενες αγορές υπερέχουν έναντι των αναπτυγμένων - Διαφωνία μεταξύ των αναλυτών για το outlook της ανάπτυξης

tags :
Οι αναδυόμενες αγορές υπερέχουν έναντι των αναπτυγμένων - Διαφωνία μεταξύ των αναλυτών για το outlook της ανάπτυξης
Πιο γρήγορη η ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών σε σχέση με τις αναπτυγμένες 
Οι αναδυόμενες αγορές συνέχισαν να αναπτύσσονται γρηγορότερα έναντι των αναπτυγμένων αγορών παρήγαγαν υψηλότερες αποδόσεις φέτος, αλλά οι αναλυτές είναι διχασμένοι σχετικά με το outlook της ανάπτυξης του εν λόγω τομέα.
Η ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών είναι περίπου 4,5% σε ετήσια βάση και διατηρεί στο καλύτερο του επίπεδο από το πρώτο τρίμηνο του 2015, έναντι του 2,25% των αναπτυγμένων αγορών, αναφέρεται σε έκθεση της UBS.
Ωστόσο, η έκθεση εγείρει ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να διατηρηθεί η ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών.
«Το ερώτημα τώρα είναι το εάν η ισχυρή ανάπτυξη στις αναπτυγμένες αγορές μπορεί να διατηρηθεί, και ακόμα περισσότερο, εάν μπορεί να ενισχύσει την ευρύτερη ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών σε μια εποχή όπου η Κίνα είναι πιθανό να επιβραδυνθεί σταδιακά» ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS, Bhanu Baweja, Manik Narain και ο οικονομολόγος Arend Kapteyn.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι για μεγαλύτερη ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών, που μέχρι στιγμής έχει οδηγηθεί από το trade, υπάρχουν ανάγκες να υπάρξει άνοδος στο πιστωτικό κύκλο και την επένδυση.
«Μέχρι στιγμής οι τάσεις όσον αφορά στην αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας, τη βιομηχανική παραγωγή, τις εισαγωγές κεφαλαιουχικών αγαθών και την πιστωτική ώθηση δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη ότι υπάρχει τέτοια επιτάχυνση» αναφέρεται επίσης.
Στον αντίποδα, ο Nick Price της Fidelity είχε περισσότερη θετική άποψη για τον κλάδο, δηλώνοντας ότι οι αποτιμήσεις των αναδυόμενων αγορών παραμένουν ελκυστικές κάτι που παρέχει στήριξη στα αυτά τα assets.
«Η υπεραπόδοση το 2017 μέχρι στιγμής έχει προέλθει από πολύ χαμηλό επίπεδο έπειτα από αρκετά χρόνια υποβάθμισης» αναφέρεται σε ανάλυση που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο.
«Σε αυτό το στάδιο, βλέπω την ανάπτυξη στον αναδυόμενο κόσμο ως ισχυρή, ιδιαίτερα μεταξύ των κατασκευαστών των αναδυόμενων αγορών όπου η αύξηση του ΑΕΠ βαρύνει τον ανεπτυγμένο κόσμο και μπορεί να αποδειχθεί μια πρόσφατη επιτάχυνση».
Παρά τις αντίθετες αυτές απόψεις, οι αναδυόμενες αγορές έχουν αποδειχθεί, μέχρι στιγμής φέτος, κερδοφόρες για τους επενδυτές.
«Οι στρατηγικές αναδυόμενων αγορών παρήγαγαν και πάλι περισσότερο από το διπλάσιο των στρατηγικών των αναπτυγμένων αγορών τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις από την αρχή του έτους να είναι σχεδόν τρεις φορές έναντι εκείνων των αναπτυγμένων» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης