Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Αρχίζουν να αποδίδουν οι μεταρρυθμίσεις της Κίνας - Ανεβάζει στροφές η οικονομία

JPMorgan: Αρχίζουν να αποδίδουν οι μεταρρυθμίσεις της Κίνας - Ανεβάζει στροφές η οικονομία
Δεν είναι μόνο τομείς της λεγόμενης "νέας οικονομίας" όπως η τεχνολογία και οι υπηρεσίες fintech που αναπτύσσονται, αλλά και οι παραδοσιακές βιομηχανίες όπως η χαλυβουργία και η παραγωγή τσιμέντου που είναι κερδοφόρες
Οι μεταρρυθμίσεις της Κίνας αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο παρουσιάζει θετικά σημάδια, δήλωσε ο Jing Ulrich, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της JPMorgan Chase.
"Κατά τα τελευταία χρόνια, τα θεμελιώδη στοιχεία της κινεζικής οικονομίας αυξάνονταν συνεχώς, αλλά δεν αυξανόταν η κερδοφορία των εταιριών.
Ωστόσο στο πρώτο εξάμηνο του 2017, βλέπουμε ότι τα μακροικονομικά στοιχεία αυξάνονται σε συνάρτηση με την εταιρική κερδοφορία δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οι επίσημες εκθέσεις για την οικονομία της Κίνας έδειξαν ισχυρή ανάπτυξη πριν από τις αλλαγές της ηγεσίας τον Οκτώβριο του 2017.
Αναλυτικότερα ετήσια αύξηση 6,4% κατέγραψαν οι επενδύσεις σε σταθερά περιουσιακά στοιχεία στην Κίνα, κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2017, μειωμένες από την αύξηση κατά 6,9% που είχε καταγραφεί στην περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Κινεζική Στατιστική Υπηρεσία.
Παράλληλα ετήσια αύξηση 10,1% κατέγραψαν οι πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών τον Αύγουστο του 2017.
Επίσης το κρατικό συμβούλιο της Κίνας ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση των κρατικών υπηρεσιών.
Η Κίνα θα ενθαρρύνει τις χρηματοδοτικές και επενδυτικές υπηρεσίες μίας στάσης (one-stop), προκειμένου να διευρύνουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τις πηγές χρηματοδότησής τους, και θα ενισχύσει την πιστωτική στήριξη επιστημονικών και τεχνολογικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με κατευθυντήρια γραμμή του κρατικού συμβουλίου.
Θα γίνουν περισσότερες προσπάθειες για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και θα διερευνηθεί ένα σύστημα που θα διασφαλίζει ότι θα υπάρχει εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των ερευνών.
Η κυβέρνηση θα απλοποιήσει τις διαδικασίες χορήγησης άδειας εργασίας για τους ξένους εργαζόμενους υψηλού επιπέδου.
Οι ξένοι φοιτητές στην Κίνα, που δημιουργούν επιχειρήσεις, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για άδεια παραμονής με τα διπλώματά τους.
Θα θεσπιστεί ένα σύστημα για την επιτάχυνση της εφαρμογής των αποτελεσμάτων επιστημονικής στρατιωτικής έρευνας και σε τομείς εκτός του στρατού.
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν πρώτα στις οκτώ κινεζικές πιλοτικές ζώνες καινοτομίας και στη συνέχεια θα ισχύσουν σε όλη τη χώρα.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Κίνα έκανε μεγάλα βήματα στην ενθάρρυνση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
Με την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδοτήσεων, χαμηλότερες επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων και τεχνολογικές υπηρεσίες, η κινεζική κυβέρνηση μεταβάλλει τις λειτουργίες της για να επιτρέψει στην αγορά να παίξει έναν μεγαλύτερο ρόλο στην οικονομία.
Στο πρώτο 7μηνο του έτους, οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν με ξένη χρηματοδότηση αυξήθηκαν 12% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 17.703, καθώς οι απλούστερες διοικητικές διαδικασίες και τα λιγότερα εμπόδια προσέλκυσαν περισσότερους επενδυτές.
Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η κατάταξη της Κίνας όσον αφορά την ευκολία του επιχειρείν αυξανόταν οκτώ θέσεις κάθε χρόνο από το 2013 έως το 2016, ενώ η κατάταξή της όσον αφορά την ευκολία έναρξης επιχειρήσεων αυξήθηκε 31 θέσεις στην ίδια περίοδο.
Όπως αναφέρει η JPMorgan Chase δεν είναι μόνο τομείς της λεγόμενης "νέας οικονομίας" όπως η τεχνολογία και οι υπηρεσίες fintech που αναπτύσσονται, αλλά και οι παραδοσιακές βιομηχανίες όπως η χαλυβουργία και η παραγωγή τσιμέντου που είναι κερδοφόρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης