Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Clearwater Capital Partners: Δεκάδες ευκαιρίες στα ασιατικά ομόλογα

Clearwater Capital Partners: Δεκάδες ευκαιρίες στα ασιατικά ομόλογα
Η έκθεση της Clearwater Capital Partners έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα περιορίζουν τον δανεισμό
Οι επενδυτές που αναζητούν υψηλές αποδόσεις στρέφουν το βλέμμα σε μια αγορά που προσφέρει δεκάδες ευκαιρίες και αυτή δεν είναι άλλη από την αγορά ομολόγων της Ασίας, η οποία ξεπερνάει τα 50 τρισ. δολάρια αναφέρει σε ανάλυσή της η επενδυτική εταιρία Clearwater Capital Partners.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σταθερότητα των νομισμάτων και τα ισχυρά θεμελιώδη των οικονομιών των χωρών της περιοχής σε συνάρτηση με τις υψηλότερες αποδόσεις που προσφέρουν τα ασιατικά ομόλογα (κατά μέσο όρο 4%) σε σχέση με τα ευρωπαϊκά ομόλογα" έχουν αρχίσει να προσελκύουν το ενδιαφέρον αρκετών θεσμικών επενδυτών.   
Η έκθεση της Clearwater Capital Partners έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα, μια χώρα που αντιπροσωπεύει το 60% της πιστωτικής αγοράς της Ασίας, περιορίζουν τον δανεισμό.
Οι ρυθμιστικές αρχές πιέζουν τις τράπεζες για να περιορίσουν τα πιο επικίνδυνα εταιρικά δάνεια, συμπεριλαμβανομένης της βραχυπρόθεσμης πίστωσης, στην οποία βασίζονται πολλές μικρές εταιρείες.
Ωστόσο η Clearwater Capital Partners δεν αποθαρρύνεται από την αυξημένη τραπεζική ρύθμιση που προωθεί το Πεκίνο.
Στην πραγματικότητα όπως τονίζει δημιουργεί ένα πιο αποτελεσματικό και υγιές περιβάλλον δανεισμού που θα ωφελήσει τόσο τους καταναλωτές όσο και τους επενδυτές.
Η τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Κίνας αναμένεται να ενισχύσει τον έλεγχο των κινδύνων στις χρηματοπιστωτικές αγορές βραχυπρόθεσμα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη σκιώδη τραπεζική. Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη διάλυση των εταιρειών που αναλαμβάνουν υπερβολικό χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης