Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Strategas Research Partners: Το μυστικό όπλο της Wall Street μάλλον εξαφανίζεται

Strategas Research Partners: Το μυστικό όπλο της Wall Street μάλλον εξαφανίζεται
H πτώση του δολαρίου έχει χρησιμεύσει ως ένα μυστικό όπλο για κάποιες αμερικανικές μετοχές φέτος (2017)
Για μήνες, το αμερικανικό χρηματιστήριο επωφελούνταν από την υποχώρηση του δολαρίου, που έχει καταγράψει απώλειες σχεδόν 10% κατά το 2017.
Έτσι, η πτώση του δολαρίου έχει χρησιμεύσει ως ένα μυστικό όπλο για κάποιες μετοχές φέτος, συμβάλλοντας στην αύξηση των κερδών εν μέσω μέτριων οικονομικών στοιχείων και αυξημένου γεωπολιτικού κινδύνου.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Strategas Research Partners αυτό το πάρτι αναμένεται να τελειώσει σύντομα.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, καθώς το χάσμα μεταξύ των αποδόσεων των 10ετών αμερικανικών ομολόγων και των αντίστοιχων ευρωπαϊκών έχει σταθεροποιηθεί, το δολάριο συνεχίζει να αποδυναμώνεται.
Δεδομένου ότι τα δύο μέτρα έχουν ιστορικά διαπραγματευτεί με μικρές διαφορές, το χάσμα θα πρέπει να κλείσει και αυτή η σύγκλιση θα μπορούσε να οδηγηθεί από ένα ισχυροποιημένο δολάριο.
«Ενώ υπάρχουν λίγες αμφιβολίες ότι ένα πιο αδύναμο δολάριο δίνει ώθηση στην Αμερική και στις αναδυόμενες αγορές, θα πρέπει να πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στο ενθουσιασμό μας για την πρόσφατη μείωση του δολαρίου» επισημαίνεται στη σχετική ανάλυση.

Screen Shot 2017 09 14 at 10.18.56 AM

Στην πραγματικότητα, η επίδραση ενός πιο αδύναμου δολαρίου στις ξένες πωλήσεις έχει ήδη αρχίσει να εξαφανίζεται, αν και το δολάριο δεν έχει αντιστραφεί ανοδικά με οποιοδήποτε ουσιαστικό τρόπο, επισημαίνουν οι αναλυτές.
Οι ίδιοι τονίζουν την μείωση της υπεραπόδοσης των εταιρειών του S&P 500 με υψηλά έσοδα από το εξωτερικό, σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους που δεν έχουν έσοδα από το εξωτερικό.
Μάλιστα, η εταιρεία επισημαίνει ότι ένα ισχυρότερο δολάριο θα μπορούσε να καταλήξει να είναι ένας θετικός οδηγός για τις μετοχές, εάν η ανατίμηση οφείλεται στην ισχυροποίηση της οικονομίας.

Screen Shot 2017 09 14 at 10.27.04 AM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης