Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deloitte: Οι ιταλικές τράπεζες παράδειγμα προς μίμηση για το ξεκαθάρισμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Deloitte: Οι ιταλικές τράπεζες παράδειγμα προς μίμηση για το ξεκαθάρισμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων
Η ορθότερη αποτίμηση των NPLs παράγοντας που θα οδηγήσει σε ταχύτερη επίτευξη των στόχων
Οι ιταλικές τράπεζες αν και καθυστέρησαν ελαφρώς έχουν ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς τη διαχείριση του τεράστιου όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) που έχουν στους ισολογισμούς τους.
Όπως αναφέρει report της Deloitte «η Ιταλία αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους θα είναι η πιο δραστήρια αγορά αναφορικά με τα NPLs».
Παράλληλα προσθέτει ότι «η αποτίμηση των NPLs κατέστη, πλέον, πιο ρεαλιστική, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών και αυτό βοήθησε ώστε να υπάρξουν πιο γρήγορα τελικές συμφωνίες».



Η παραπάνω δραστηριότητα οφείλεται και στο γεγονός ότι στη γειτονική χώρα έχουν επιβληθεί νέοι κανόνες αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών, ενώ οι ιταλικοί χρηματοοικονομικοί όμιλοι φροντίζουν, νωρίς, να θωρακιστούν έναντι της εφαρμογής των International Financial Reporting Standards 9 (IFRS 9), η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2018.



Όπως, μάλιστα, σημειώνει ο Jonathan Tyce, αναλυτής του Bloomberg Intelligence, η εφαρμογή των IFRS 9 «θα συνεχίσει να αποτελεί τον βασικό λόγο που θα οδηγήσει τις τράπεζες της Ευρωζώνης να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».
Υπενθυμίζεται ότι το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ιταλία αποτιμάται στα 174 δισ. ευρώ, ενώ στην Ευρωζώνη εκτιμάται ότι ξεπερνά το ένα τρισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης