Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για την πτώση του δολαρίου

tags :
Phoenix Capital: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για την πτώση του δολαρίου
Η Phoenix Capital επιμένει στις «bearish» προβλέψεις για το επικρατέστερο νόμισμα στον κόσμο...
Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε χθες αυτό που ουσιαστικά ήταν αναπόφευκτο, ότι δηλαδή πλέον δεν ενδιαφέρεται για τη συνεχόμενη πτώση του τοπικού δολαρίου, αναφέρει σε σημείωμά της η Phoenix Capital, η οποία «ποντάρει» εδώ και καιρό σε μία κατάρρευση του νομίσματος.
«Τον Ιανουάριο του 2017, προβλέψαμε ότι φέτος θα ήταν ένα έτος κατάρρευσης για το δολάριο. Εκείνη την εποχή ήταν προφανές για εμάς ότι η κυβέρνηση του Donald Trump ήθελε ένα αδύναμο δολάριο για να εφαρμόσει τις οικονομικές της πολιτικές.
Από τότε, το δολάριο έχει καταρρεύσει έναντι κάθε σημαντικού παγκόσμιου νομίσματος: ευρώ, γιεν, φράγκο.
Και αυτή η τάση δεν έχει έρθει στο τέλος της.
Για όσους εξακολουθούν να μην πιστεύουν το αντίθετο, εξετάστε το χθεσινό απόσπασμα από τον ανώτατο οικονομικό διευθυντή της κυβέρνησης Trump, τον υπουργό Οικονομικών κ. Steve Mnuchin.



Ο κ. Mnuchin δήλωσε η κυβέρνηση ανησυχεί λιγότερο τον πληθωρισμό από ότι για την οικονομική ανάπτυξη.
Με απλά λόγια, η κυβέρνηση του Donald Trump θα αφήσει την οικονομία να “τρέξει για να επιτύχει τους αναπτυξιακούς της στόχους.
Αυτό σημαίνει ότι το δολάριο είναι επίσημα “τελειωμένο”», σημειώνει η Phoenix Capital.
Σε παρόμοια ανάλυσή της πριν δύο ημέρες, η Phoenix ανέφερε πως ένα από τα «πιο σημαντικά οικονομικά μεγέθη του κόσμου», η πορεία του αμερικανικού δολαρίου, χειροτερεύει με το πέρασμα των ημερών, προαναγγέλοντας ουσιαστικά αυτό που θα ακολουθήσει στις αγορές.
Ο χαρακτηρισμός «πιο σημαντικό οικονομικό μέγεθος» απορρέει από το γεγονός ότι το νόμισμα επηρεάζει μία σειρά από βαρυσήμαντους άλλους τομείς, εξηγούσε η Phoenix.



Ο δείκτης του δολαρίου Η.Π.Α. (ενιαία τιμή έναντι των έξι κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων) «έσπασε» τον μέσο όρο 40ετίας, ενώ σύνολο του 2017, παρά την αύξηση στις αρχές του έτους, έχει υποχωρήσει περίπου 10%.
Να σημειωθεί πως οι αγορές συναλλάγματος ανέρχονται σε 4-5 τρισ. δολάρια ημερησίως, όντας οι μεγαλύτερες και πιο ρευστοποιήσιμες αγορές στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης