Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εντάθηκαν οι καθυστερήσεις πληρωμής δανείων από τους Αμερικανούς τον Αύγουστο 2017

tags :
Εντάθηκαν οι καθυστερήσεις πληρωμής δανείων από τους Αμερικανούς τον Αύγουστο 2017
Το ποσοστό παρακράτησης πιστωτικών καρτών αυξήθηκε σε 2,1% τον Αύγουστο, έναντι 2% τον Ιούλιο
Οι καθυστερήσεις πληρωμής τραπεζικών δανείων στις Η.Π.Α. συνεχίστηκαν με εντονότερο ρυθμό κατά τον περασμένο Αύγουστο, αυξάνοντας έτσι την πίεση στις αμερικανικές τράπεζες, οι οποίες αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα από την επιβράδυνση της αύξησης των δανείων και τα χαμηλά επιτόκια.
Ορισμένες μεγάλες αμερικανικές τράπεζες και εταιρείες πιστωτικών καρτών, όπως η Capital One Financial Corp και η JPMorgan Chase, παρουσίασαν αύξηση του ποσοστού των πιστωτικών καρτών με καθυστέρηση πληρωμής για τον Αύγουστο, η δεύτερη συνεχόμενη άνοδος μετά από πτώση επί τέσσερις μήνες.
Αν και τα ποσοστά παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση της περιόδου 2008-2009, οι αυξανόμενες καθυστερήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες απώλειες δανείων για τις τράπεζες της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
«Μια αξιοσημείωτη αύξηση των ποσοστών δανείων με καθυστέρηση είναι άξια προσοχής», δήλωσε σχετικά ο κ. Andrew Haughwout, αντιπρόεδρος της Federal Reserve Νέας Υόρκης.
Οι καθυστερήσεις πληρωμών πιστωτικών καρτών της JPMorgan αυξήθηκε στο 1,16% τον Αύγουστο, από 1,15% τον Ιούλιο, ενώ το Capital One ανέφερε ποσοστό 3,97%, από 3,81%.
Το ποσοστό παρακράτησης πιστωτικών καρτών αυξήθηκε σε 2,1% τον Αύγουστο, έναντι 2% τον Ιούλιο.
Συνολικά, τα ποσοστά αφερεγγυότητας πιστωτικών καρτών για τις αμερικανικές τράπεζες αυξήθηκαν στο 2,47% το δεύτερο τρίμηνο του 2017, από 2,20% το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed Νέας Υόρκης.
Το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών ανήλθε στο ποσό-ρεκόρ των των 12,8 τρισ. δολαρίων το τέλος Ιουνίου 2017, αυξημένο κατά 114 δισ. (+0,9%) μέσα στο β’ 3μηνο του τρέχοντος έτους, ενώ σε ό,τι αφορά στις καθυστερήσεις πληρωμής άνω των 90 ημερών στα δάνεια των νοικοκυριών, το ποσοστό επί του συνόλου του αριθμού των δανείων παρέμεινε στο 4,8%, επίδοση που μεταφράζεται σε καθυστερημένα δάνεια ύψους 612 δισ. δολαρίων, με τα 411 δισ. να παρουσιάζουν σοβαρές καθυστερήσεις.
Η καθαρή αξία των αμερικανικών νοικοκυριών ανέρχεται αυτή τη στιγμή στο ποσό-ρεκόρ των 94,8 τρισ. δολαρίων, χάρη στην αύξηση των τιμών ακινήτων και των χαρτοφυλακίων μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης