Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι πολιτικές εξελίξεις καθορίζουν την πορεία ευρώ και δολαρίου, όχι τα οικονομικά μεγέθη

tags :
Deutsche Bank: Οι πολιτικές εξελίξεις καθορίζουν την πορεία ευρώ και δολαρίου, όχι τα οικονομικά μεγέθη
Ο δείκτης δολαρίου βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2015
Οι πολιτικές εξελίξεις καθοδηγούν εξ΄ολοκλήρου την ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου και όχι τόσο τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη και το επίπεδο των επιτοκίων, εκτιμούν οι αναλυτές της Deutsche Bank Asset Management, τη στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα έχει εξασθενίσει περίπου 11% μέσα στο 2017, έναντι των κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων, με βάση τον δείκτη δολαρίου.
Ο δείκτης, ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ 94-95 μονάδων, βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2015, καθώς το ευρώ ενισχύεται συνεχώς, ειδικά μετά τις γαλλικές εκλογές και την νίκη του Emmanuel Macron.
«Οι ημερομηνίες είναι σημαντικές και υποδηλώνουν ότι για οι κινήσεις των νομισμάτων δεν βασίζονται ούτε στην οικονομία, ούτε στα επιτόκια.
Αυτή τη φορά είναι h πολιτική.
Σε μια πρόταση, όλα είναι σχετικά με τη νίκη των Donald Trump και Emmanuel Macron», σημειώνεται.
Ενδεικτικά:

Screen Shot 2017 09 15 at 2.11.10 PM

Το επιχείρημα της ομάδας της Deutsche Bank είναι ενδιαφέρον γιατί, γενικότερα, τα επικρατέστερα νομίσματα της αγοράς όπως το δολάριο ή το ευρώ ανταποκρίνονται στις αποφάσεις οικονομικών δεδομένων και επιτοκίων.
Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές θεωρούν ότι τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών ως πιο επιρρεπή σε πολιτικά γεγονότα.
Ωστόσο, μετά από πολλές εκλογές και ψηφοφορίες, τα αναπτυγμένα νομίσματα της αγοράς φαίνεται πως είναι ευαίσθητα και σε πολιτικά γεγονότα.
Εκτός από το δολάριο και το ευρώ, παρατηρείται επίσης άνοδος της στερλίνας μετά από πολιτικά νέα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης