Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: H Fed παρακολουθεί στενά τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ - «Ανακούφιση» από την άνοδο πληθωρισμού

Wells Fargo: H Fed παρακολουθεί στενά τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ - «Ανακούφιση» από την άνοδο πληθωρισμού
Η αύξηση του πληθωρισμού τον Αύγουστο θα βοηθήσει να μετριαστούν οι ανησυχίες μεταξύ των μελών της Fed, αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας 
Παρά τη σχετικά συγκρατημένη τάση του πληθωρισμού, τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) εξακολουθούν να αφήνουν να εννοηθεί ότι πρόκειται να ανακοινώσουν την έναρξη της συρρίκνωσης του ισολογισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας (19-20/9), αναφέρουν οι αναλυτές της Wells Fargo.
«Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Αύγουστο, το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα από τον Ιανουάριο.
Ώθηση στον δείκτη προσέφερε η αύξηση του ενεργειακού κόστους κατά 2,8%.
Οι τιμές για τη βενζίνη είχαν ήδη αρχίσει να αυξάνονται πριν την εκτόξευση που πυροδότησε ο τυφώνας Harvey αργά το μήνα.
Σε ό, τι προσέφερε πιθανώς ανακούφιση στους αξιωματούχους της Fed, ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2% τον Αύγουστο, που ήταν το μεγαλύτερο μηνιαίο κέρδος από τον Φεβρουάριο», αναφέρεται στην ανάλυση της Wells Fargo.
«Η αύξηση του Αυγούστου θα βοηθήσει να μετριαστούν οι ανησυχίες μεταξύ των μελών της Fed ότι η επιβράδυνση του πληθωρισμού που άρχισε την άνοιξη μπορεί να αποδειχθεί πιο μόνιμη.
Τα μέλη της FOMC συνέχισαν να αφήνουν να εννοηθεί ότι πρόκειται να ανακοινώσουν την έναρξη της ομαλοποίησης του ισολογισμού στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας», συνεχίζουν οι αναλυτές της τράπεζας.
«Δεν αναμένουμε ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα παρεμποδίσουν το σχέδιο αυτό.
Ωστόσο, αυτό που ενδέχεται να επηρεαστεί είναι η περίληψη των οικονομικών προβλέψεων της Fed.
Πρόκειται να υπάρξουν τρεις ακόμη αναγνώσεις σχετικά με τους πληθωρισμούς CPI και PCE πριν από τη συνεδρίαση της FOMC τον Δεκέμβριο, αλλά τα υποτονικά επίπεδα που σημείωσαν τους προηγούμενους μήνες είναι πιθανό να οδηγήσουν σε χαμηλότερες εκτιμήσεις για τον δομικό πληθωρισμό του έτους, κάτι που μπορεί να αποκλείσει τις προβλέψεις των μελών για το χρονοδιάγραμμα της επόμενης αύξησης του επιτοκίου», προστίθεται στην ανάλυση της Wells Fargo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης