Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

To bitcoin πρέπει να φτάσει τα 1.000.000 δολάρια για να καταστηθεί ένα κοινό νόμισμα

tags :
To bitcoin πρέπει να φτάσει τα 1.000.000 δολάρια για να καταστηθεί ένα κοινό νόμισμα
Ο κ. Gandham δεν προχωρά σε κάποια πρόβλεψη, αν και εκτιμά ότι το νόμισμα έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα
Το bitcoin πρέπει να φτάσει τα 1.000.000 δολάρια ανά τεμάχιο για να καταστηθεί ένα κοινό και νόμιμο νόμισμα, εκτιμά ο αναλυτής της βρετανικής πλατφόρμας trading «eToro», κ. Iqbal Gandham, τη στιγμή που η αξία του επικρατέστερου κρυπτονομίσματος ανέρχεται σε περίπου 3.550 δολάρια, 300 φορές δηλαδή χαμηλότερα (έπειτα από ενίσχυση 260% μέσα στο τρέχον έτος!).
Ο κ. Gandham δεν προχωρά σε κάποια πρόβλεψη, αν και εκτιμά ότι το νόμισμα έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Για να καταλάβουμε, ας καταλάβουμε το μικρότερο συστατικό του bitcoin-του Satoshi. Ονομάστηκε έτσι από τον υποτιθέμενο δημιουργό του bitcoin, τον Satoshi Nakamoto -ένα Satoshi είναι ίσο με 0,00000001 bitcoin.
Ή αλλιώς, ένα bitcoin περιέχει 100 εκατομμύρια Satoshis.
Η αξία του Satoshi σε δολάρια ισοδυναμεί με 0,0000356819.
Ο αναλυτής σημειώνει ότι ένα Satoshi πρέπει να είναι ισοδύναμο με ένα νόμισμα, κάτι που ισοδυναμεί με τιμή του bitcoin στα 1.000.000 δολάρια.
«Με ένα Satoshi οι άνθρωποι θα αγοράσουν ένα φλιτζάνι καφέ.
Δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιήσουμε το bitcoin για να αγοράσουμε αγαθά και υπηρεσίες, όπως κάνουμε με τα δολάρια, διότι το bitcoin δεν έχει φτάσει στις απαραίτητες οικονομίες κλίμακας.
Οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν μία μπάρα χρυσού για να αγοράσουν αγαθά, χρησιμοποιούν υποδιαιρέσεις χρυσού», δήλωσε ο κ. Gandham στο MarketWatch.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης