Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Οι πιο σημαντικές –και δεδομένες– εκλογές εδώ και δεκαετίες... οι γερμανικές

tags :
Saxo Bank: Οι πιο σημαντικές –και δεδομένες– εκλογές εδώ και δεκαετίες... οι γερμανικές
Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από τη γερμανική ψήφο
Ακόμα και αν διατηρήσει στη θέση της την καγκελάριο (όπως αναμένεται ευρέως), το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών μάλλον θα φέρει αλλαγές, εκτιμά ο Steen Jakobsen, Επικεφαλής Οικονομολόγου & Επικεφαλής Επενδύσεων της Saxo Bank.
Παρά την κάποια επιτυχία μου στην πρόβλεψη των αποτελεσμάτων των πρόσφατων δημοψηφισμάτων και εκλογών, είμαι σίγουρος ότι αυτή τη φορά θα πέσω έξω...
Παρ' όλα αυτά, προβλέπω: νίκη για το FPD, κατάφωρη ήττα για το SPD.
Οι ευρωσκεπτικιστές του AfD θα μπουν στη βουλή, ωστόσο πρόκειται στην ουσία για ένα διασπασμένο κόμμα, χωρίς ηγεσία και χωρίς μέλλον.
Όταν λέω «οι πιο σημαντικές –και δεδομένες– εκλογές εδώ και δεκαετίες» αναφέρομαι στη Γερμανία σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό πλαίσιο: η τελική συμφωνία για το Brexit και το μέλλον της Ευρώπης θα επηρεαστεί σημαντικά από το νέο πολιτικό σκηνικό που θα επικρατήσει στο Βερολίνο.
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα διατηρήσει τη θέση της, κυρίως λόγω της «τριπλής απειλής», βλ. Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντόναλντ Τραμπ και Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το νούμερο ένα θέμα της προεκλογικής εκστρατείας ήταν μάλλον η προσφυγική κρίση, με τους Γερμανούς ψηφοφόρους να μην θέλουν ούτε να κλείσουν, αλλά ούτε και να ανοίξουν απόλυτα την πόρτα.
Αυτό που ελπίζουν είναι ένας «συμβιβασμός».
Μετά τις εκλογές, βέβαια, το θέμα αυτό θα παραμείνει το σημαντικότερο από τα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Βερολίνο, καθώς το γερμανικό κοινό σε καμία περίπτωση δεν έχει εφησυχάσει σχετικά, καταλήγει ο Jakobsen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης