Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 10,50 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο της Aegean Airlines η HSBC - Διατηρεί τη σύσταση buy

tags :
Στα 10,50 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο της Aegean Airlines η HSBC - Διατηρεί τη σύσταση buy
Η μετοχή είναι σε υπερτιμημένα επίπεδα, σύμφωνα με την HSBC
Στα 10,50 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο της Aegean Airlines η HSBC, διατηρώντας τη σύσταση buy (αγορά), μετά την ανακοίνωση των πολύ "ισχυρών" αποτελεσμάτων β' 3μηνου από την εταιρεία.
Η HSBC επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της για την πορεία των μεγεθών σε επίπεδο έτους, ενώ παρά το γεγονός ότι η εταιρεία προσφέρει καλύτερη μερισματική απόδοση σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κλάδο, διαπραγματεύεται στο 3,8x σε όρους EV/EBITDA με βάση τις εκτιμήσεις του 2018, έναντι του 6,0x του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στο δεύτερο τρίμηνο, φέτος, τα ενοποιημένα έσοδα της Aegean ανήλθαν σε 298,8 εκατ. ευρώ, 17% ενισχυμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων.
Η βελτίωση που σημειώθηκε στις πληρότητες κατά σχεδόν 9 ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας στο 81% από 72% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, οδήγησε σε ανάκαμψη της κερδοφορίας.
Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 23,2 εκατ. ευρώ και μετά από φόρους σε 15,8 εκατ. ευρώ, από ζημίες 2,1 εκατ. ευρώ και 2,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με το δίκτυο εξωτερικού να παραμένει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, παρουσιάζοντας αύξηση 12%.
Η κίνηση εξωτερικού από/προς την Αθήνα ενισχύθηκε κατά 17% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης