Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Περαιτέρω ενίσχυση στον κλάδο της κρουαζιέρας «βλέπει» η Fitch – Ισχυρή ζήτηση για τη Νότια Ευρώπη

tags :
Περαιτέρω ενίσχυση στον κλάδο της κρουαζιέρας «βλέπει» η Fitch – Ισχυρή ζήτηση για τη Νότια Ευρώπη
Κυρίαρχοι παραμένουν οι Carnival, Royal Caribbean και Norwegian Cruise Lines, με συνολικό μερίδιο αγοράς 82% για το 2016
Ο κλάδος της κρουαζιέρας θα συνεχίσει να ενισχύεται το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς η ζήτηση -ειδικά από πλευράς των Αμερικανών- αυξάνεται συνεχώς για τη Νότια Ευρώπη (στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα), την Καραϊβική και την Ασία, αναφέρει σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκςο αξιολόγησης Fitch, διατηρώντας έτσι τις θετικές προοπτικές (outlook) για το σύνολο των επιχειρήσεων του τομέα.
Κυρίαρχοι του κλάδου παραμένουν οι Carnival, Royal Caribbean και Norwegian Cruise Lines, με συνολικό μερίδιο αγοράς 82% για το 2016, 47%, 25% και 10% αντίστοιχα, επισημαίνεται.
Αν και η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης έρχεται από την Κίνα, η Fitch εκτιμά πως τα κέρδη των εταιρειών στην περιοχή θα περιοριστούν λόγω της υπερπροσφοράς.
Στα των Η.Π.Α., σημαιώνεται πως ο πρόσφατος καταστροφικός τυφώνας «Irma» δεν αναμένεται να έχει σημαντική μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επίπτωση στον κλάδο των κρουαζιερόπλοιων.
«Οι ισολογισμοί των εταιρειών βρίσκονατι σε καλή θέση για να αντέξουν στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Η μόχλευση είναι στο κατώτατο σημείο της τα τελευταία 10 χρόνια για καθεμία από τις τρεις μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα.
Η Fitch αναμένει ωστόσο τα επίπεδα του χρέους της βιομηχανίας να αυξηθούν σταδιακά, προκειμένου οι εταιρείες να χρηματοδοτήσουν την αναμενόμενη αύξηση των παραδόσεων νέων πλοίων».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης