Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Σε υψηλότερο επίπεδο από ποτέ οι αγορές – Πιθανή η διόρθωση, αλλά όχι άμεσα

tags :
Deutsche Bank: Σε υψηλότερο επίπεδο από ποτέ οι αγορές – Πιθανή η διόρθωση, αλλά όχι άμεσα
Οι αγορές των Η.Π.Α. είναι πλέον κατά 100% πιο ακριβές σε σχέση με το 1800
Στις πολύ υψηλές τιμές των περιουσιακών στοιχείων αναφέρεται σε έκθεσή της η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, εκτιμώντας ωστόσο ότι «αν και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος απότομης πτώσης από τα πρωτοφανή ιστορικά υψηλά», «δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια αιτία για διόρθωση».
Όπως φαίνεται και στα παρακάτω διαγράμματα, ο αναλυτής κ. Jim Reid συγκρίνει τις τρέχουσες τιμές των ομολόγων και των μετοχών για τις G7 (επτά μεγαλύτερων ανεπτυγμένων οικονομιών) και τις Η.Π.Α., σε σχέση με τις αντίστοιχες του 1800, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη του τις αναλογίες με το επίπεδο του ΑΕΠ κλπ.
Συμπέρασμα;
Οι αγορές των Η.Π.Α. είναι πλέον κατά 100% πιο ακριβές σε σχέση με το 1800, δηλαδή οι τιμές έχουν διπλασιαστεί -πάντα αναλογικά με τα οικονομικά μεγέθη των χωρών.
Μάλιστα, όπως φαίνεται και παρακάτω, οι αγορές υπήρξαν εξίσου ακριβές το 1929, το 2000 και το 2007, όταν το οικονομικό «κραχ» χτύπησε τις Η.Π.Α., όταν έσκασε η «φούσκα» των τεχνολογικών εταιρειών και όταν ξέσπασε η άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση, αντίστοιχα.







Βέβαια, στην ανάλυση επισημαίνεται πως -επί του παρόντος- υπάρχουν ενδείξεις ότι στις Η.Π.Α. τα πραγματικά εταιρικά κέρδη έχουν ξεπεράσει την ονομαστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, για διάφορους λόγους, όπως τα υπερβολικά κέρδη των τοπικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, η διογκομένη ανισότητα κλπ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης