Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Έως και 12% οι αθετήσεις πληρωμών από εταιρείες λιανικής των ΗΠΑ, στο τέλος του 2017

tags :
Fitch: Έως και 12% οι αθετήσεις πληρωμών από εταιρείες λιανικής των ΗΠΑ, στο τέλος του 2017
Με συνολικές αθετήσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων, ο κλάδος λιανικής αφορά το 30% του συνόλου 
Η αίτηση της «Toys 'R'» για υπογωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές την 18η Σεπτεμβρίου 2017, έρχεται να επιβεβαιώσει την πολύτ άσχημα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος λιανικών πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πολλές εκ των εταιρειών, όντας υπερχρεωμένες και με συρρικνωμένη οικονομική δραστηριότητα, να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους.
Το ποσοστό αθητήσεων πληρωμών (επί του συνόλου των ομολόγων του κλάδου στις Η.Π.Α.) αναμένεται να ξεπεράσει το 7% τον τρέχοντα Σεπτέμβριο, από 5,3% ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Fitch.
Μάλιστα, ίσως φτάσει και το 12% στο τέλος του 2017!
Με συνολικές αθετήσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων, ο κλάδος λιανικής αφορά το 30% των συνολικών αθετήσεων πληρωμών ομολόγων στις Η.Π.Α. για -μέχρι στιγμής- το 2017.
Η Fitch αναμένει την επόμενη αθέτηση πληρωμής από τη «Sears», η οποία πρέπει να αποπληρώσει μέχρι και 1,75 δισ. δολάρια μέχρι και το 2018, όταν παρουσιάζει συνεχόμενες ζημίες.
Έτεροι υποψήφιοι για αθέτηση -και ίσως μετέπειτα χρεοκοπία- μέσα στο 2017 είναι οι Nine West Holdings Corp, TOMS Shoes LLC, Everest Holdings LLC, Charlotte Russe Inc και Charming Charlie LLC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης