Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Ικανοποίησαν οι γαλλικές τράπεζες το α' 6μηνο 2017, παρά το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων

tags :
DBRS: Ικανοποίησαν οι γαλλικές τράπεζες το α' 6μηνο 2017, παρά το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων
Τα συνολικά κέρδη για τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας μειώθηκαν οριακά -σε ετήσια βάση- κατά 4,7% το α' 6μηνο, στα 11,4 δισ. ευρώ
Οι γαλλικές τράπεζες συνέχισαν να βελτιώνουν σταθερά τα βασικά τους οικονομικά μεγέθη το πρώτο μισό του 2017, κόντρα στο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, τη μέτρια οικονομική ανάπτυξη της μεσογειακής χώρας και τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου-Μαϊου, σχολιάζει σε έκθεσή του ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS.
Η ανάλυση αφορά τις BNP Paribas, Groupe Crédit Agricole και Société Générale, τους κυρίαρχους της τοπικής αγοράς.
Τα συνολικά κέρδη για τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας μειώθηκαν οριακά -σε ετήσια βάση- κατά 4,7% το α' 6μηνο, στα 11,4 δισ. ευρώ, ωστόσο αν αναπροσαρμόσουμε εξαιρώντας ορισμένα έξοδα, τα κέρδη εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 19,3%, στα 12,3 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, τα έσοδα για τις τρεις τράπεζες διαμορφώθηκαν στα 61,8 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, ενώ οι χορηγήσεις δανείων ενισχύθηκαν κατά 6,2%.
Οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 5,3%.





«Η συνεχής βελτίωση του κόστους βοήθησε να αντισταθμιστεί η μακροχρόνια πίεση των εσόδων από τα χαμηλά επιτόκια και τις επαναδιαπραγματεύσεις των στεγαστικών δανείων στη λιανική τραπεζική.
Η διαφοροποίηση των εσόδων και η αύξηση του όγκου των πωλήσεων συνέβαλαν επίσης στην αντιστάθμιση του αρνητικού αντίκτυπου.
Ο θετικός αντίκτυπος των πρωτοβουλιών εξοικονόμησης κόστους παρεμποδίστηκε από τις επενδύσεις και τη μετατροπή των μοντέλων για ορισμένες τράπεζες.
Τα θεμελιώδη μεγέθη των ισολογισμών ισολογισμού παρέμειναν ισχυρά, με την υγιή ποιότητα των στοιχείων του ενεργητικού, τη σταθερή ρευστότητα και τα ενισχυμένα επίπεδα κεφαλαίου να οδηγούν τις τράπεζες σε ικανοποιητικά κεφαλαιακά διαθέσιμα, που συμμορφώνονται πλήρως με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης