Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τράπεζες και φιλικότητα επενδύσεων ρίχνουν το ΧΑ – Υψηλούς όγκους αναμένουν σήμερα οι αναλυτές

tags :
Τράπεζες και φιλικότητα επενδύσεων ρίχνουν το ΧΑ – Υψηλούς όγκους αναμένουν σήμερα οι αναλυτές
Σε κρίσιμα τεχνικά σημεία η αγορά, απειλούνται σχηματισμοί από περαιτέρω πτώση – Τα γραφήματα έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά
Όπως ήταν αναμενόμενο οι ξένοι ανησυχούν για τις ελληνικές τράπεζες και αν χρειάζονται νέα κεφάλαια, ενώ όπως είχε γράψει πριν από λίγες μέρες το Bankingnews η καθυστέρηση και τα εμπόδια που μπαίνουν σε μεγάλες επενδύσεις επιβαρύνουν το κλίμα στο ΧΑ.
Το μήνυμα αυτό πρέπει να το έλαβαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στο roadshow του Λονδίνου, αφού μπορεί να μην είναι εισηγμένη η Eldorado Gold στο ΧΑ, αλλά το θέμα της κυριάρχησε μεταξύ των συζητήσεων.
Η χώρα αν δεν γίνει φιλική στις επενδύσεις αν δεν προχωρήσουν μεγάλα έργα όπως το Ελληνικό δεν πρόκειται να δει ισχυρή ανάπτυξη και φυσικά το ΧΑ δεν πρόκειται να κάνει τη διαφορά.
Για σήμερα παίζεται ένα κρίσιμο τεχνικά παιχνίδι στο ΧΑ.
Χθες προσεγγίστηκαν κρίσιμα σημεία και η αγορά περιόρισε τις απώλειες.
Σήμερα πρέπει να φανεί αν ήταν ανάπαυλα των πωλητών προκειμένου να αποκτήσουν ξανά αγοραστές οι μετοχές και άρα να βρουν χώρο να πουλήσουν ή αν λειτουργούν ως στήριξη οι 750 μονάδες και θα βάλουν τέλος στις πωλήσεις.
Σημειώνεται πως σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου η Frigoglass.

Eurobank

Υποθέτοντας ότι η ψυχολογία στις διεθνείς αγορές είναι υποστηρικτική σήμερα περιμένουμε η εγχώρια αγορά να κινηθεί υψηλότερα.

Euroxx

Αναμένουμε ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο με υψηλούς όγκους συναλλαγών, ενώ σημειώστε πως η υπόθεση της Eldorado Gold και ο βαθμός φιλικότητας προς τις επενδύσεις κυριάρχησε την πρώτη μέρα του roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.

Beta

Για σήμερα οι τράπεζες αναμένεται να βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο και να δώσουν τον τόνο στην αγορά.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης