Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Η Τράπεζα της Αγγλίας τροφοδοτεί τη «νομισματική σχιζοφρένεια» ανά τον κόσμο

Societe Generale: Η Τράπεζα της Αγγλίας τροφοδοτεί τη «νομισματική σχιζοφρένεια» ανά τον κόσμο
Τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά και πρέπει να αυξηθούν
Για «νομισματική σχιζοφρένεια» κατηγόρησε τις κεντρικές τράπεζες, ο στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale, Albert Edwards.
Ο ίδιος επικεντρώνεται στην Τράπεζα της Αγγλίας, την οποία κατηγόρησε για τη δημιουργία φούσκας καταναλωτικής πίστωσης, ενώ την ίδια στιγμή προειδοποίησε για τους κινδύνους αύξησης των επιπέδων της καταναλωτικής πίστωσης.
«Η απλή πραγματικότητα είναι ότι η νομισματική πολιτική έχει μπει στο δρόμο προς τη χαλάρωση στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως και στις ΗΠΑ και ας μην ξεχνάμε τη μείωση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας στο απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Οι φούσκες εμφανίζονται σε περιοχές όπως η καταναλωτική πίστωση διότι τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά και πρέπει να αυξηθούν» αναφέρεται στην ανάλυση του Edwards.
«Όταν τα επιτόκια είναι εξαιρετικά χαμηλά, τόσο οι δανειολήπτες όσο και οι τράπεζες κάνουν χαζά πράγματα.
Αλλά αγνοώντας δικό τους ρόλο στη δημιουργία αυτής της κατάστασης, η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να ασχοληθεί μόνο με τη δική της γνωστική ασυμφωνία κατηγορώντας κάποιον άλλο» υποστηρίζει και αναφέρεται στο κίνδυνο να σκάσει αυτή η φούσκα χρέους με αποτέλεσμα την οργή των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης