Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Citi κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τις τιμές των μετάλλων

Η Citi κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τις τιμές των μετάλλων
Όπως αναφέρει η Citi η μείωση της πιστωτικής επέκτασης της Κίνας πρόκειται να... "χτυπήσει" τιμές των μετάλλων
Η άνοδος των τιμών των βασικών μετάλλων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, αποτελεί παρελθόν με τις τιμές τους να έχουν σημειώσει σημαντικές απώλειες λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης για βιομηχανικά μέταλλα από την Κίνα.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2017, οι τιμές των τα βιομηχανικών μετάλλων έχουν σημειώσει σημαντικές απώλειες καθώς τα αποθέματα αυξήθηκαν αναφέρει επίσης σε report της η Citigroup.



Όπως περιγράφει η Citi, η πλήρης "σφαγή" στην τιμή του σιδήρου συνεχίζεται με απώλειες πάνω από 6% ημερησίως.
Μετά την κορυφή της τιμής τον Αύγουστο στα 80 δολάρια, η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος άρχισε να μειώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017, γεγονός που αντανακλούσε ότι τα θεμελιώδη είχαν αρχίσει να εξασθενούν, ενώ παράλληλα σταδιακά υπάρχει περισσότερη προσφορά από τη Βραζιλία και την Αυστραλία.
Η ζήτηση είναι πιο ήπια, καθώς υπάρχει μικρή βελτίωση στη κατανάλωση χάλυβα από την Κίνα.
Η Citi όπως αναφέρει στο report της παραμένει "bear" για την τιμή του σιδήρου θέτοντας την μακροπρόθεσμη προοπτική για την τιμή του σιδήρου για το 2018 στα 53 δολάρια ανά τόνο.



Όσον αφορά την τιμή του χαλκού, η τιμή για άμεση παράδοση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κοστίζει 40,75 δολάρια λιγότερο από τα τριμηνιαία συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης την Τρίτη (19/9), η μεγαλύτερη πτώση από το 2009.





Και τέλος, όπως αναφέρει η Citi η μείωση της πιστωτικής επέκτασης της Κίνας πρόκειται να... "χτυπήσει" τιμές των μετάλλων.
Η άνοδος και η πτώση της πιστωτικής επέκτασης της Κίνας που έχει συσχετιστεί πολύ με τις τιμές των βιομηχανικών μετάλλων τα τελευταία οκτώ χρόνια...





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης