Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ δεν θα προσφέρει μεγάλη ώθηση στις αγορές

Morgan Stanley: Η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ δεν θα προσφέρει μεγάλη ώθηση στις αγορές
Δεν αναμένεται να αλλάξει καθοριστικά τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης των ΗΠΑ, τονίζει η επενδυτική τράπεζα 
Υπερβολικές ενδέχεται, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, να είναι οι ελπίδες σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, οι προοπτικές της οποίας αποτελούν επί μήνες έναν λόγο για τον οποίο η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά έχει καταρρίψει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016.
Η φορολογική μεταρρύθμιση μπορεί να μην είναι σε θέση να προσφέρει στις μετοχές τη στήριξη - πόσο μάλλον την πρόσθετη ώθηση - για την οποία πολλοί traders φαίνεται να ελπίζουν, αναφέρει η Morgan Stanley, η οποία εκτιμά ότι οποιαδήποτε νομοθεσία που θα περάσει πιθανότατα θα είναι καθυστερημένη και ηπιότερη, ενώ δεν αναμένεται να αλλάξει καθοριστικά τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης των ΗΠΑ.
«Όπως το βλέπουμε, το Κογκρέσο επιδιώκει μια μονομερή, σύνθετη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα με ελάχιστο περιθώριο πολιτικού σφάλματος, διαφωνίες εσωτερικής πολιτικής και έναν πρόεδρο του οποίου τα ποσοστά έγκρισης περιορίζουν την ικανότητά του να διαιτητεύει διαφωνίες εντός του κόμματός του», γράφει η επενδυτική τράπεζα σε σημείωμα στους πελάτες της.
«Ως εκ τούτου, ενώ εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα γίνει, αναμένουμε επίσης ότι αυτές οι πραγματικότητες θα επιβραδύνουν και θα καθυστερήσουν το αποτέλεσμα», συνεχίζει η Morgan Stanley.
Η τράπεζα, με επικεφαλής τον αναλυτή Michael Zezas, προσθέτει:
«Ακόμα κι αν κάνουμε λάθος και οι Δημοκράτες υπογράψουν τη φορολογική μεταρρύθμιση, τα αιτήματά τους πιθανόν θα επιμηκύνουν τη διαδικασία και θα περιορίσουν περαιτέρω τη δυναμική τόνωσης».
Η Morgan Stanley εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα περάσει εντός του α’ εξαμήνου του 2018 -«πιο αργά από ό,τι προβλέπει το τρέχον προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα».
Στο βασικό σενάριο της τράπεζας, η φορολογική μεταρρύθμιση θα προσέφερε μια ώθηση 10 μονάδων βάσης στην ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά τα πρώτα τέσσερα τρίμηνα μετά την εφαρμογή, ενώ ακόμη και στο πιο αισιόδοξο σενάριο, η ώθηση στο ΑΕΠ υπολογίζεται μόλις στο 0,2% κατά τη διάρκεια ενός έτους μετά την εφαρμογή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης