Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Η οικονομική κατάσταση της Κίνας βελτιώνεται από το β' εξάμηνο του 2017 και μετά

tags :
UBS: Η οικονομική κατάσταση της Κίνας βελτιώνεται από το β' εξάμηνο του 2017 και μετά
Χθες (21/9/2017) η S&P υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα το  αξιόχρεο της Κίνας
Αν και η S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο της Κίνας, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, παραμένει «σίγουρη» σχετικά με τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
«Όταν πολλοί στις αγορές θεωρούν την Κίνα ασταθή, εμείς στην πραγματικότητα αποφασίσαμε να διπλασιάσουμε το προσωπικό μας στην ηπειρωτική Κίνα, κάτι που δείχνει μια μακροχρόνια συνεχιζόμενη δέσμευση παρ' όλο\υ που υπάρχουν κάποιοι ανασταλτικοί παράγοντες επί του παρόντος» δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber.
«Η οικονομική κατάσταση της Κίνας βελτιώνεται από το δεύτερο εξάμηνο του έτους και αυτό είναι ορατό στην επιχείρηση μας» δήλωσε ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η ελβετική τράπεζα δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα δημιουργήσει το πρώτο κινεζικό private fund έως το τέλος του έτους.
Με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη σταθερότητα, ενόψει του 19ου συνεδρίου του κομμουνιστικού κόμματος της χώρας στις 18 Οκτωβρίου, ο Weber αναφέρθηκε και στο κατά πόσο η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου.
«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι πάντα ανησυχούν για τον τραπεζικό τομέα και τη σταθερότητα…
Θα υπάρξει μια διόρθωση στην αγορά.
Εννοώ ότι ακόμα υπάρχουν πολλά κακά assets που πρέπει να διαγραφούν από πολλές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Κι αυτό θα γίνει με την πάροδο του χρόνου» είπε ο Weber και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η Κίνα θα σχεδιάσει μια μεταμόρφωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ένα αργό άνοιγμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης