Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η Fed απλά δεν ενδιαφέρεται πλέον για το επίπεδο του πληθωρισμού

tags :
Phoenix Capital: Η Fed απλά δεν ενδιαφέρεται πλέον για το επίπεδο του πληθωρισμού
Την περασμένη εβδομάδα, η Janet Yellen παραδέχτηκε ανοιχτά ότι η Τράπεζα δεν κατανοεί πλήρως τον πληθωρισμό
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) των Η.Π.Α. -όπως και η Ε.Κ.Τ.- έχει θέσει ως σήμα κατατεθέν για τη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής το επίπεδο του πληθωρισμού της αμερικανικής οικονομίας, με τον μεσοπρόθεσμο στόχο για την αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή να έχει οριστεί στο 2%.
Ωστόσο, όπως διαπιστώνει η «bear» των αγορών Phoenix Capital, ο στόχος έχει επιτευχθεί, με τη Fed όμως να μη δείχνει την απαιτούμενη διάθεση για δραστική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Σε σημείωμα προς το επενδυτικό κοινό, η Phoenix αναφέρει πως τα πρακτικά της Fed για τη συνεδρίαση του περασμένου Ιουλίου περιελάμβαναν μια απίστευτη αποδοχή, ότι δηλαδή οι αξιωματούχοι της Τράπεζας παραδέχτηκαν σιωπηρά πως «δεν έχουν ιδέα για τον πληθωρισμό».
Μάλιστα, η παραπάνω παραδοχή επαναλαμβάνεται.
Την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος της Fed κα Janet Yellen παραδέχτηκε ανοιχτά ότι η Τράπεζα δεν κατανοεί πλήρως τον πληθωρισμό, ενώ σήμερα σχολίασε πως η Fed έπραξε «λάθος» σε ό,τι αφορά στην απασχόληση και τον πληθωρισμός.
«Θυμηθείτε, μιλάμε για τη Fed, μία ομάδα ατόμων που είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Και η ηγεσία της είναι πλέον παραδέχεται ανοιχτά ότι
α) κάνουν λάθος για τις πιο σημαντικές πτυχές της οικονομίας και
β) δεν καταλαβαίνουν ούτε καν τι είναι αυτό!

Ήδη, ο πληθωρισμός βρίσκεται πάνω από το 2%, ενώ ο δείκτης πληθωρισμού της Fed του Κλίβερλαντ έχει εκτοξευθεί σε πάνω από 3%.



Με απλά λόγια, η Fed έχει ελευθερώσει το τζίνι του πληθωρισμού από το μπουκάλι.
Η Yellen και οι αξιωματούχοι της Fed προσπαθούν τώρα να σκαρφιστούν δικαιολογίες για το πως ο πληθωρισμός θα διαβρώσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα», σχολιάζει η Phoenix, συμβουλεύοντας τους επενδυτές να επωφεληθούν από την τάση...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης