Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Τα hedge funds χορεύουν στο χείλος ενός ηφαιστείου

Societe Generale: Τα hedge funds χορεύουν στο χείλος ενός ηφαιστείου
Δύο εβδομάδες νωρίτερα, η Societe Generale εντόπισε ομοιότητες με τις συνθήκες που οδήγησαν στη χρηματοοικονομική κρίση του 2007
Η έλλειψη μεταβλητότητας στην αμερικανική αγορά έχει ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να βυθιστούν σε μια θάλασσα εφησυχασμού, γεγονός που τους κάνει να αγνοούν τους πιθανούς κινδύνους, επισημαίνουν οι αναλυτές της Societe Generale.
Η τράπεζα επικεντρώνεται κυρίως στον δείκτη VIX που χρησιμοποιείται για να εξετάζεται η νευρικότητα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
Δεν είναι μόνο ότι το λεγόμενο μέτρο φόβου που βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, αλλά τα hedge funds στοιχηματίζουν ότι θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο.
«Συγκρίνετε αυτό με χορό στο χείλος ενός ηφαιστείου» αναφέρουν οι αναλυτές της Societe Generale και προσθέτουν «εάν γίνει ξαφνική έκρηξη (αστάθειας) θα καείτε άσχημα».

Screen Shot 2017 09 29 at 12.01.38 PM

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Societe Generale έχει εκδώσει προειδοποίηση σχετικά με τη χαμηλή μεταβλητότητα.
Δύο εβδομάδες νωρίτερα, η τράπεζα εντόπισε ομοιότητες με τις συνθήκες που οδήγησαν στη χρηματοοικονομική κρίση του 2007.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης