Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: «Ράλι» έως 15% στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών τους επόμενους 12-18 μήνες

tags :
Saxo Bank: «Ράλι» έως 15% στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών τους επόμενους 12-18 μήνες
Bελτίωση του οικονομικού τοπίου στην Ευρώπη, που χαρακτηρίζεται από τη συρρίκνωση της ανεργίας, την υγιή ανάπτυξη και την υψηλότερη οικονομική εμπιστοσύνη
Άκρως αισιόδοξος για τις ευρωπαϊκες χρηματιστηριακές αγορές και ειδικά σε ό,τι αφορά στις μετοχές των τραπεζών, εμφανίζεται ο αναλυτής της Saxo Bank κ. Peter Garnry, «βλέποντας» άνοδο της τάξης του 10%-15% τους αμέσως επόμενους 12 με 18 μήνες, επίδοση παρόμοια με αυτή των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών το τελευταίο 12μηνο.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανάλυση της δανέζικης τράπεζας, ο δείκτης Stoxx Europe 600 Banks βρίσκεται 65% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά του 2007 (στο 25% η αντίστοιχη επίδοση για τον SPDR S&P Bank), διαθέτοντας έτσι χώρο για μία περαιτέρω ενίσχυση, καθώς η αξία των μετοχών είναι υποτιμημένη.
Το τελευταίο επιβεβαιώνεται και από τον δείκτη τιμής μετοχής/εταιρικών κερδών ανά μετοχή, ο οποίος βρίσκεται μόλις στο 0,9 για τις ευρωπαίκές τράπεζες, έναντι 1,3 για τις αμερικανικές.
Ο αναλυτής επικαλείται τη βελτίωση του οικονομικού τοπίου στην Ευρώπη, που χαρακτηρίζεται από τη συρρίκνωση της ανεργίας, την υγιή ανάπτυξη και την υψηλότερη οικονομική εμπιστοσύνη.
«Πάντα λέω ότι η Ευρώπη είναι πιθανότατα 2-3 χρόνια πίσω από τις Η.Π.Α.», επισημαίνει, υπονοώντας πως οι ευρωπαϊκες μετοχές θα ακολουθήσουν την πορεία των αμερικανικών.
Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 9,1% τον Αύγουστο, από άνω του 12% κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους το 2013.
Σε επίπεδο Ε.Ε., διαμορφώθηκε στο 7,6%, από 11% πριν από τέσσερα χρόνια.
Συγκριτικά, το ποσοστό ανεργίας στις Η.Π.Α. μειώθηκε στο 4,4% τον Αύγουστο, από το ιστορικό υψηλό του 10% το 2009.



Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έχει ήδη ενισχυθεί κατά 14% τους τελευταίους 12 μήνες, με ένα μεγάλο μέρος να προέρχεται από τον τραπεζικό τομέα.
Ο τραπεζικός δείκτης έχει καταγράψει «ράλι» 35% κατά το τελευταίο 12μηνο!


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης