Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Υπό πίεση τα κέρδη των αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών από το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της ΕΕ

tags :
UBS: Υπό πίεση τα κέρδη των αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών από το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της ΕΕ
Η αρχική οδηγία MiFID έχει τεθεί σε ισχύ από το 2008 και αυξάνει τη διαφάνεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές 
Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive) που θα υιοθετήσουν οι ευρωπαϊκές αρχές από το επόμενο έτος, αναμένεται να ασκήσει πίεση στα κέρδη των εταιρειών του κλάδου και ιδιαίτερα των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτιμά σε ανάλυσή της η UBS, σχολιάζοντας πως οι «γίγαντες» της Wall Street δεν είναι ακόμη έτοιμοι για τους νέους κανόνες.
Η αρχική οδηγία MiFID, η οποία έχει τεθεί σε ισχύ από το 2008, αυξάνει τη διαφάνεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τυποποιεί τις κανονιστικές γνωστοποιήσεις που απαιτούνται για συγκεκριμένες αγορές.
Τα μέτρα αφορούν τις απαιτήσεις διαφάνειας πριν και μετά τη διαπραγμάτευση, ενώ καθορίζουν τα πρότυπα συμπεριφοράς για τις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις.
Η ανανεωμένη MiFID II αυστηροποιεί τα παραπάνω, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφάνεια και μετατοπίζοντας τις συναλλαγές σε πιο δομημένες αγορές.
Όπως αναφέρει στο σημείωμά της η UBS, οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου υποβαθμίζουν την πιθανή πίεση -λόγω των νέων κανόνων- στα κέρδη τα επόμενα δύο χρόνια.
Ως αποτέλεσμα, η τράπεζα μειώνει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη των παραπάνω κατά 1%-1,2%.
Ιδού οι αμερικανικές εταιρείες του κλάδου που θα επηρεαστούν:

UBS MiFID eps impact
UBS MiFID impacted firms
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης