Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Η Wall Street στέλνει προειδοποιητικά σήματα πώλησης των μετοχών

BofA: Η Wall Street στέλνει προειδοποιητικά σήματα πώλησης των μετοχών
Η BofA επισημαίνει ότι ιστορικά εμφανίζεται ένα bearish σήμα όταν η Wall Street εμφανίζεται εξαιρετικά διογκωμένη
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ είναι παραπάνω από αισιόδοξη, όμως αυτή η άκρατη αισιοδοξία είναι προειδοποιητικό σήμα προς τους επενδυτές, πως ήρθε η ώρα να αρχίσουν να πουλάνε, όπως υποστηρίζει Bank of America Merrill Lynch (BofA).
Οι αναλυτές της Wall Street διέκριναν "ακραίες αυξήσεις" στις μετοχές στα τέλη Σεπτεμβρίου 2017, βάσει μηνιαίας έρευνας της BofA.
Ως εκ τούτου, ο δείκτης πωλήσεων της τράπεζας - ο οποίος παρακολουθεί την έντονη ζήτηση των επενδυτών - είναι σήμερα σχεδόν δύο τυπικές αποκλίσεις πάνω από το τετραετές μέσο όρο.
Η BofA επισημαίνει ότι ιστορικά εμφανίζεται ένα bearish σήμα όταν η Wall Street εμφανίζεται εξαιρετικά διογκωμένη.
Αναφερόμενος από την εταιρεία ως "αξιόπιστος δείκτης αντίθεσης", ο δείκτης ενισχύει το επιχείρημα των απαισιόδοξων χρηματιστών, ότι οι μετοχές των ΗΠΑ παραείναι «καυτές».
Σε προηγούμενες περιπτώσεις κατά τις οποίες ο δείκτης είχε τυπική απόκλιση πάνω από τον τετραετή κυλιόμενο μέσο όρο, ο S&P 500 επέστρεψε λιγότερο από 1% τους επόμενους 12 μήνες.
Το διάγραμμα δείχνει ότι η τελευταία φορά που ο δείκτης BofA (μπλε γραμμή) ήταν πολύ υψηλότερος από τον τετραετή κυλιόμενο μέσο όρο (κόκκινη γραμμή) ήταν στην οικονομική κρίση.

10 2 17 sell side indicator COTD

"Σχετικά με τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα επίπεδα αισιοδοξίας είναι τέτοια, που ιστορικά έχουν δείξει χαμηλές αποδόσεις κατά τους επόμενους 12 μήνες", γράφει ομάδα αναλυτών της BofA.
"Είναι ιστορικά ένα bearish σήμα που στέλνει η Wall Street, όταν είναι εξαιρετικά bullish και αντίστροφα".
Πάνω απ 'όλα, αυτά τα αντιφατικά μηνύματα δείχνουν ότι κανείς δεν ξέρει πραγματικά ποιο είναι το μέλλον της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ.
Υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία και από τις δύο πλευρές της συζήτησης.
Έτσι στο μεταξύ, μάλλον η καλύτερη δυνατή συμβουλή είναι μάλλον συνεχίστε να αγοράζετε, αλλά να έχετε το νου σας για ένα απροσδόκητο σοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης