Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Τα σημάδια που προμηνύουν μία εκτόξευση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, πληθαίνουν

tags :
Phoenix Capital: Τα σημάδια που προμηνύουν μία εκτόξευση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, πληθαίνουν
Το αμερικανικό δολάριο έχει ήδη «πιάσει τον ρυθμό της αμερικανικής οικονομίας», υποχωρώντας σχεδόν 10% μέσα στο 2017
Πιστή στην άποψή της πως η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις Ηνωμένες Πολιτείες θα «ξεφύγει» το αμέσως επόμενο διάστημα, η Phoenix Capital αναφέρει, σε νέο της σημείωμα προς το επενδυτικό κοινό, πως τα σημάδια που προμηνύουν τα παραπάνω, έχουν αρχίσει να πληθαίνουν...
Η επενδυτική εταιρεία επικαλείται αρχικά την υπερβολική αύξηση του δείκτη ISM -αφορά τη συνολική οικονομική δραστηριότητα του εκάστοτε κλάδου, τιμή άνω των 50 μονάδων συνεπάγεται μεγέθυνση- για τον Σεπτέμβριο 2017.
Αναλυτικότερα, ο δείκτης για τις βιομηχανίες αυξήθηκε στις 60,8 μονάδες (58,1 τον Αύγουστο), η υψηλότερη επίδοση από τον Μάιο του 2004, ενώ, για τις νέες παραγγελίες αυξήθηκε στις 64,6 (60,3), το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο δείκτης απασχόλησης για τις βιομηχανίες αυξήθηκε στις 60,3 μονάδες (59,9), υψηλό 6ετίας, ενώ, τέλος, ο δείκτης τιμών προϊόντων εκτοξεύτηκε στις 71,5 μονάδες (62), το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2011!
Με απλά λόγια, η αμερικανική οικονομία ναι μεν αναπτύσσεται, αλλά με... πολύ υψηλότερες τιμές, σχολιάζει η Phoenix, υπενθυμίζοντας πως οι δείκτες έχουν φτάσει στα επίπεδα του 2011, οπότε και σηματοδοτήθηκε η τελευταία μεγάλη πληθωριστική κρίση στις Η.Π.Α..
Το αμερικανικό δολάριο έχει ήδη «πιάσει τον ρυθμό της αμερικανικής οικονομίας», υποχωρώντας σχεδόν 10% μέσα στο 2017 (με βάση τον ενιαίο δείκτη δολαρίου, έναντι των 6 κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων).



«Αυτή είναι η τάση των επόμενων έξι μηνών.
Εάν δεν έχετε λάβει μέτρα για να επωφεληθείτε ενεργά από αυτό, ήρθε η ώρα να το κάνετε»...



Σε προηγούμενο σημείωμά της, η Phoenix Capital ανέφερε αν και ο στόχος του 2% για την αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή έχει επιτευχθεί, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal reserve Fed) δε δείχνει την απαιτούμενη διάθεση για δραστική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Μάλιστα, η πρόεδρος κα Janet Yellen παραδέχθηκε πριν μέρες πως η Fed έκανε «λάθος» σε ό,τι αφορά στην απασχόληση και τον πληθωρισμό, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα είπε ανοιχτά ότι η Τράπεζα δεν κατανοεί πλήρως τον πληθωρισμό!
«Είναι σαν να λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil ότι δεν κατανοεί τι είναι το πετρέλαιο», σχολίαζε καυστικά η «bear» των αγορών, προβλέποντας μία «καταιγίδα πληθωρισμού» το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης