Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας για τον ευρωπαϊκό ενεργειακό κλάδο το 2018, αναμένει η Moody's

tags :
Βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας για τον ευρωπαϊκό ενεργειακό κλάδο το 2018, αναμένει η Moody's
Η έκθεση αναφέρεται ειδικότερα στις Aker BP, L1E Finance GmbH & Co KG, Tullow Oil, Ithaca Energy και EnQuest 
Περαιτέρω βελτίωση του πιστωτικού προφίλ το 2018 για μέρος του ευρωπαϊκού ενεργειακού κλάδου, συγκεκριμένα για τις εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E&P), αναμένει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενη τις ισχυρότερες ταμειακές ροές, την ανάπτυξη νέων έργων τη μείωση του κόστους και την τόνωση της ρευστότητας, παρά τις διακυμάνσεις των τιμών πετρελαίου.
Η έκθεση αναφέρεται ειδικότερα στις Aker BP (Ba2, σταθερό outlook), L1E Finance GmbH & Co KG (Ba3, σταθερό outlook), Tullow Oil (B2, θετικό outlook), Ithaca Energy (B3, θετικό outlook) και EnQuest (Caa1, σταθερό outlook).
Στην ανάλυσή της, η Moody's υπογραμμίζει την παρουσία των παραπάνω στις ισχυρότερες γεωγραφικές περιοχές από πλευράς ενεργειακών projects, όπως για παράδειγμα η Aker BP, η οποία λειτουργεί αποκλειστικά στη Νορβηγία και επωφελείται από το σταθερό περιβάλλον λειτουργίας και τα φορολογικά πλεονεκτήματα.
Ο οίκος σημειώνει επίσης ότι οι εταιρείες E&P που διαθέτουν -σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πετρελαϊκές- την ευελιξία να αναβάλλουν τις απαιτήσεις κεφαλαίου, όταν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» είναι ασταθείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης