Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Ο καλύτερος λόγος για να να διακρατούν οι επενδυτές χρυσό είναι... ο Trump

tags :
MarketWatch: Ο καλύτερος λόγος για να να διακρατούν οι επενδυτές χρυσό είναι... ο Trump
Το εύθραυστο εγώ του Προέδρου και η απόλυτη δύναμη να χρησιμοποιήσει το τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο των Η.Π.Α., έχει αυξήσει τον κίνδυνο πολέμου
Οι αποτυχημένοι χειρισμοί, οι ατυχείς δηλώσεις και γενικότερα οι λανθασμένες επιλογές του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump, είναι ο καλύτερος λόγος για τον οποίο οι επενδυτές θα πρέπει να διακρατούν στο χαρτοφυλάκιό τους κάποια ποσότητα χρυσού, σχολιάζει ο οικονομικός ιστότοπος MarketWatch.
Το πολύτιμο μέταλλο παρουσιάζει τις μικρότερες διακυμάνσεις στην τιμκή του σε σχέση με τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία και δύσκολα χάνει την αξία του, κάτι που του προσδίδει την ιδιότητα του ασφαλούς επενδυτικού «καταφυγίου» σε περιόδους αβεβαιότητας, κρίσης ή πολέμου.
Ο αρθρογράφος (Howard Gold) επισημαίνει ότι αυτό είναι το πρώτο «bullish» άρθρο του για το χρυσό από τον Αύγουστο του 2011, όταν το πολύτιμο μέταλλο εκτοξεύθηκε στα 1900 δολάρια ανά ουγγιά.
Έκτοτε, οι προβλέψεις ήταν απαισιόδοξες, κάτι που σταματά όμως σήμερα.
Στο άρθρο επισημαίνεται πως πλέον, σε ό,τι αφορά στην τιμή του χρυσού, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα η πορεία του δολαρίου και η νομισματική πολιτική της Federal Reserve, από τη στιγμή που υπάρχει ο παράγοντας Τrump.
Ο Ρεπουμπλικάνος εφαρμόζει μία σειρά από προστατευτικές πολιτκές, ενώ, ταυτόχρονα, αυξάνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους με τα σχόλιά του, όπως στην πρόσφατη περίπτωση της Βόρειας Κορέας, αλλά και του Ιράν.
«Το εύθραυστο εγώ αυτού του Προέδρου και η απόλυτη, ανεξέλεγκτη δύναμη να χρησιμοποιήσει το τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο των Η.Π.Α., έχει αυξήσει τον κίνδυνο πολέμου.
Αυτό μας φέρνει πίσω στο χρυσό.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πιθανότητα του πολέμου στην κορεατική χερσόνησο είναι 25%-50%, αλλά αυξάνω την προοπτική πυρηνικού πολέμου στην Ασία στο 10%-20%.
Ο χρυσός δεν θα μας προστατεύσει από τον πλήρη αντίκτυπο κάθε πολέμου, ο οποίος θα ήταν κατακλυσμικός, ελπίζω και προσεύχομαι ότι κάνω λάθος.
Αλλά όταν ο κίνδυνος αυξάνεται, χρειάζεστε ασφάλιση, οπότε παίρνοντας κάποια κέρδη στις μετοχές σας και τοποθετώντας τουλάχιστον το 5% των συμμετοχών σας σε φυσικό χρυσό, θα ήταν συνετή επιλογή αυτή την περίοδο.
Επειδή με αυτόν τον απερίσκεπτο Πρόεδρο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης