Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε υψηλό 20ετίας οι απώλειες των ασφαλιστικών το γ' 3μηνο 2017, λόγω των τυφώνων στις ΗΠΑ

tags :
Moody's: Σε υψηλό 20ετίας οι απώλειες των ασφαλιστικών το γ' 3μηνο 2017, λόγω των τυφώνων στις ΗΠΑ
Τόσο για τις ασφαλιστικές όσο και για τις αντασφαλιστικές, διαθέτουν τα κεφάλαια να αντέξουν το οικονομικό πλήγμα
Οι απώλειες των ασφαλιστικών εταιρειών από τα συμβόλαια που πρέπει να αποζημιωθούν το γ' 3μηνο του τρέχοντος έτους, θα ανέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών, εκτιμά σε ανάλυσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος τις ασύλληπτες ζημίες που άφησαν πίσω τους οι φονικοί τυφώνες «Harvey», «Irma» και «Maria», που σάρωσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δεν παρατίθεται ακριβές νούμερο, καθώς η καταγραφή των ζημιών είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Βέβαια, τόσο για τις ασφαλιστικές όσο και για τις αντασφαλιστικές, ο οίκος υπογραμμίζει πως διαθέτουν τα κεφάλαια να αντέξουν το οικονομικό πλήγμα.
Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές του κόσμου, η βρετανική Lloyd's, έχει ανακοινώσει πως θα καταβάλει συνολικές αποζημειώσεις πάνω από 4,5 δισ. δολάρια για τους πελάτες της που επλήγησαν από τους τυφώνες.
Σε πρόσφατη ανάλυσή της, η Μοοdy's σημείωνε πως ο τυφώνας «Maria» θα αποτελέσει ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα για το ήδη ταλανιζόμενο Πουέρτο Ρίκο, καθώς οι ζημίες ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τα 95 δισεκ. δολάρια!
Το ελάχιστο ποσό ανέρχεται σε 45 δισεκ. δολάρια.
Η πρόβλεψη είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί προς το παρόν και αφορά 40 δισεκ. σε υποδομές, όπως δρόμους, δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, ενώ τα υπόλοιπα 55 δισεκ. αφορούν τις περιουσίες των άτυχων πολιτών.
Επίσης, η Moody's υπολογίζει το κόστος των ακριβώς προηγούμενων τυφώνων «Irma» και «Harvey» σε πάνω από 150 δισεκ., συνολικά.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης