Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο S&P 500 έχει κλείσει με διακύμανση μεγαλύτερη του 1% μόλις οκτώ συνεδριάσεις το 2017!

tags :
Ο S&P 500 έχει κλείσει με διακύμανση μεγαλύτερη του 1% μόλις οκτώ συνεδριάσεις το 2017!
Την ίδια στιγμή, ο CBOE Volatility Index κινείται σταθερά μεταξύ 9 και 11 μονάδων
Ο δείκτης-βαρόμετρο της Wall Street έχει κλείσει με διακύμανση μεγαλύτερη του 1% μόλις οκτώ συνεδριάσεις εντός του τρέχοντος έτους, ως απόρροια της εξαιρετικά χαμηλής μεταβλητότητας που επικρατεί στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές.
Την ίδια στιγμή, με εξαίρεση ορισμένα διαλείμματα λίγων ημερών, από τον Δεκέμβριο του 2016 ο CBOE Volatility Index (ευρέως γνωστός ως VIX ή δείκτης «φόβου») κινείται σταθερά μεταξύ 9 και 11 μονάδων, σπάζοντας μάλιστα μέσα στο έτος του ιστορικό χαμηλό των 8,89 μονάδων, στις 8,84.
Για να κατανοηθεί πόσο ασυνήθιστο είναι το παραπάνω, πριν το 2016, ο δείκτης είχε υποχωρήσει μόλις εννέα φορές (από τη δεκαετία του '90 που καθιερώθηκε) κάτω από τις 10 μονάδες!
Από τότε, η αντίστοιχη επίδοση είναι 26 φορές -μία εκ των οποίων ήταν χθες-, σύμφωνα με τα στοιχεία της Natixis Global Asset Management.
Ο δέικτης VIX -είχε ξεπεράσει τις 20 μονάδες αμέσως μετά την εκλογή του Donald Trump- λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.



Παρόμοια, αν και όχι τόσο εκτεταμένη, χαμηλή μεταβλητότητα έχει παρατηρηθεί δύο φορές στο παρελθόν, πριν σκάσει η «φούσκα» των τεχνολογικών εταιρειών το 2000 και πριν ξεσπάσει η τρομερή χρηματοπιστωτική κρίση, το 2008...

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης