Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αντιμέτωποι με πιθανές διώξεις οι αξιωματούχοι της Wells Fargo για το σκάνδαλο με τους λογαριασμούς πελατών

tags :
Αντιμέτωποι με πιθανές διώξεις οι αξιωματούχοι της Wells Fargo για το σκάνδαλο με τους λογαριασμούς πελατών
Αντιμέτωπος με το «γράμμα του νόμου» θα πρέπει να βρεθεί και ο διευθύνων σύμβουλος της γιγαντιαίας τράπεζας κ. Tim Sloan
Φαίνεται ότι τα πρόστιμα και οι αποζημιώσεις δεν ήταν αρκετά για την αμερικανική Δικαιοσύνη, η οποία πλέον εκτιμά πως οι ανώτατοι αξιωματούχοι της Wells Fargo πρέπει να τιμωρηθούν για το σκάνδαλο αυθαίρετης δημιουργίας λογαριασμών πελατών.
Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας του Σαν Φραντίσκο κ. Jon Tigar, αντιμέτωπος με το «γράμμα του νόμου» θα πρέπει να βρεθεί και ο διευθύνων σύμβουλος της γιγαντιαίας τράπεζας κ. Tim Sloan, ο οποίος χθες απολογήθηκε στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο, ζητώντας (ξανά) δημόσια «συγγνώμη» από τους πολίτες.
Μάλιστα, ο εισαγγελέας «δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του», δηλώνοντας πως ο κ. Sloan είναι αδύνατο να μην ήξερε για τις πρακτικές της τράπεζας, όπως έχει ισχυριστεί.
H Wells Fargo υπολογίζει πλέον στα 3,5 εκατομμύρια τους λογαριασμούς που άνοιξαν τα στελέχη της χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών, -με απώτερο σκοπό τη λήψη μπόνους- όταν η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 2,1 εκατομμύρια.
Η τράπεζα θα πληρώσει συνολικά 6,1 εκατ. δολάρια στους πελάτες της για τους μη εξουσιοδοτημένους λογαριασμούς, από 3,3 εκατ. προηγουμένως, ενώ υποσχέθηκε επίσης να πληρώσει 910.000 δολάρια για 528.000 δυνητικά ακατάλληλες εγγραφές πληρωμών.
Επίσης, προχώρησε σε διακανονισμό 142 εκατ. δολαρίων με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Ιούλιο 2017.
Η κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 5,81 δισ. δολ. το β' 3μηνο 2017 (1,07 δολ. ανά μετοχή) έναντι 5,56 δισ. δολ. (1,01 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα του 2016, αυξημένη κατά 4,5%.
Τα έσοδα σημείωσαν ελαφριά άνοδο, στα 22,17 δισ. δολ. χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις των αναλυτών, στα 22,47 δισ. δολ.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάιο, η τράπεζα ανακοίνωσε πρόσθετε περικοπές δαπανών ύψους 2 δισ. δολ. έως τα τέλη του 2018.
Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS έχει υποβαθμίσει σε «ΑΑ (low)» (με σταθερό trend), από «ΑΑ», τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας λιανικής των Η.Π.Α., ενώ οι τρεις αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης -S&P, Moody's και Fitch- έχουν μεταβάλει σε αρνητικές τις προοπτικές επαναξιολόγησης, χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει σε υποβάθμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης