Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Οι εταιρείες χαμηλής κεφαλαιοποίησης κρατούν ακόμη «όρθια» τη Wall Street

tags :
BlackRock: Οι εταιρείες χαμηλής κεφαλαιοποίησης κρατούν ακόμη «όρθια» τη Wall Street
O Russell 2000 έχει ενισχυθεί 21,2% μέσα στο 2017...
Οι κύριοι δείκτες της Wall Street συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους σε νέα ιστορικά υψηλά, με την προσοχή των περισσοτέρων να έχει στραφεί στους «μεγάλους παίκτες» των αμερικανικών χρηματιστηριακών αγορών, που προέρχονται κυρίως από τον τεχνολογικό και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
Ωστόσο, η «αθόρυβη» υποστήριξη έρχεται από τις λιγότερο γνωστές εισηγμένες, με συντριπτικά χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.
Όπως επισημαίνει (και) η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (4,7 τρισ. δολάρια!) στον κόσμο, από τους επιμέρους δείκτες, οι iShares Micro-Cap ETF (exchange-traded fund) και Russell 2000 είναι αυτοί που καταγράφουν σταθερά ανοδική πορεία τους τελευταίους μήνες.
Ο αναλυτής κ. Martin Small, εξηγεί πως η αύξηση των επιτοκίων, οι φορολγικές περικοπές και ο αυξημένος πληθωρισμός, λειτουργούν ευεργετικά για τις μεσαίου και μικρού μεγέθους εταιρείες, με τον αντίκτυπο από την αύξηση των εσόδων να γίνεται αντιληπτός και στις μετοχές τους.
Να σημειωθεί ότι ο iShares Micro-Cap ETF περιλαμβάνει τις 1.000 μικρότερες από τις εισηγμένες Russell 2000, αλλά και 1.000 περίπου μετοχές που είναι ακόμη μικρότερες από αυτές του δείκτης χαμηλής κεφαλαιοποίησης!



O Russell 2000 έχει ενισχυθεί 21,2% μέσα στο 2017, βρισκόμενος -περί τις 22:15- στις 1.511,5 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης