Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Σε τέλμα το ΧΑ – Προσπαθεί δίχως αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να περάσει πάνω από τις 762 μονάδες

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Σε τέλμα το ΧΑ – Προσπαθεί δίχως αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να περάσει πάνω από τις 762 μονάδες
Αποσβολωμένος πέριξ των 770 με 760 μονάδων παραμένει ο Τραπεζικός Δείκτης αναζητώντας το καταλύτη
Στο τέλμα έχει περιέλθει το ελληνικό χρηματιστήριο με το Γενικό Δείκτη να προσπαθεί δίχως αποτέλεσμα να περάσει με επιτυχία πάνω από τις 762 μονάδες, σημειώνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος, στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά.
Η τραπεζοφοβία λόγω πρότερου «έντιμου»  βίου έχει λειτουργήσει για άλλη μια φορά  αρνητικά στο όλο επενδυτικό περιβάλλον με τους ενασχολούμενους θεσμικούς ρυθμιστές να προσπαθούν να αναδιαρθρώσουν τη στρατηγική τους πάνω στα νέα δεδομένα, που πιθανότητα μπορεί να προκύψουν μετά τη λήξη των επονομαζόμενων τραπεζικών TAR (έλεγχος προβληματικών δανείων), σημειώνει ο αναλυτής.
Η αγορά τώρα σε αυτό το διαμορφωθέν σκηνικό θα ψάξει εκείνες τις μετοχικές αξίες, που με  τα κατάλληλα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να πάρουν τα ηνία για να τραβήξουν το Γενικό Δείκτη από το βάλτωμα της περιοχής των 750 μονάδων.
Χαρακτηριστική είναι η αλλαγή φρουράς, που συντελείται στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη καθώς πέραν της Coca - Cola HBC και της Alpha, που κατέχουν ακόμα τις δύο πρώτες θέσεις με βαρύτητα 11,29% και 7,57% αντίστοιχα στη 3η θέση έχει ανέβει η μετοχή του Μυτιληναίου με 6,19% ενώ στη 4η και 5η θέση πλασάρονται η Motor Oil και ο ΟΤΕ αφήνοντας έτσι αρκετά πίσω τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.
Επανερχόμενοι στο κομμάτι της τεχνικής ανάλυσης το διαγραμματικό ζητούμενο είναι η αποτύπωση ενός ανοδικού πατήματος άνω των 762 μονάδων, στοιχείο που μπορεί να σπρώξει το Γενικό Δείκτη στο κατώφλι των 780 με 785 μονάδων.
Μάχη με το επίπεδο των 1947 μονάδων συνεχίζει να δίνει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 προσπαθώντας να μαζέψει τις όποιες ρευστοποιήσεις πριν του επιδώσουν ένα διαγραμματικό πτωτικό εχέγγυο για μια επίσκεψη προς τη στήριξη των 1880 μονάδων, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Αντιθέτως η επιτυχής διακράτηση θα δώσει πόντους στο σενάριο ανοδικής κίνησης προς το όριο των 2000 μονάδων.
Τέλος, αποσβολωμένος πέριξ των 770 με 760 μονάδων παραμένει ο Τραπεζικός Δείκτης αναζητώντας το καταλύτη, που μπορεί να τον επαναφέρει με αξιώσεις μέσα στη ζώνη αλλαγής της βραχυχρόνιας τάσης των 820 με 800 μονάδων.
Όσο υπάρχει έλλειψη καταλύτη ο δείκτης θα συνεχίζει να επιθυμεί τον κατηφορικό δρόμο προς την πολύ σκληρή περιοχή στήριξης των 665 μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης