Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΔΝΤ: Αρνητικός αντίκτυπος στην ισπανική οικονομία από την πολιτική κρίση με την Καταλονία

tags :
ΔΝΤ: Αρνητικός αντίκτυπος στην ισπανική οικονομία από την πολιτική κρίση με την Καταλονία
H οικονομία έχει επωφεληθεί από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τη συγκράτηση των μισθών και το ευνοϊκό παγκόσμιο σκηνικό
Η πολιτική κρίση που λαμβάνει χώρα στην Ισπανία σχετικά με την απόσχιση της Καταλονίας, της δεύτερης μεγαλύτερης επαρχείας της χώρας, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εγχώρια οικονομία, εκτιμά σε ανάλυσή του το Διεθνές Νομισματικό ταμείο, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια η ισπανική οικονομία κατέγραφε εκ των ισχυρότερων επιδόσεων εντός της Ε.Ε..
Όπως αναφέρεται, το ισπανικό τραπεζικό σύστημα έχει γίνει πιο ανθεκτικό, ενώ η οικονομία έχει επωφεληθεί από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη συγκράτηση των μισθών, καθώς και από το ευνοϊκό παγκόσμιο σκηνικό.
«Οι προοπτικές για την ισπανική οικονομία είναι επί του παρόντος ισχυρές», δηλώνει η Andrea Schaechter, επικεφαλής αποστολής του Δ.Ν.Τ. στην Ισπανία, συμπληρώνοντας, ωστόσο ότι «οι παρατεταμένες εντάσεις που σχετίζονται με την Καταλονία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη και τις επενδύσεις».
Το Ταμείο αναμένει επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2018, στο 2,5%, έναντι 3% το τρέχον έτος, επίδοση που όμως εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από την πρόβλεψη για τη αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.
Επισημαίνεται ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy συγκάλεσε σήμερα (6 Οκτωβρίου 2017) το υπουργικό του σώμα για να συζητήσει την κρίση με την Καταλονία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης