Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Πλέον όλοι βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο, ακραία φούσκα η Wall

tags :
Societe Generale: Πλέον όλοι βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο, ακραία φούσκα η Wall
Στο επίκεντρο βρίσκεται η Federal Reserve, καθώς, άργησε να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής
Οι αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκτοξευθεί, η Wall Street είναι υπερτιμημένη και πλέον όλοι βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο, όπως προειδοποιεί σε ανάλυσή της (και) η Societe Generale, τη στιγμή που οι οικονομολόγοι ανησυχούν τόσο για την υπερτίμηση των αμερικανικών αγορών, όσο και για τη ραγδαία ενίσχυση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Στο επίκεντρο των σχετικών αναλύσεων βρίσκεται η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed), καθώς, σύμφωνα με ορισμένους, άργησε να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, έπειτα από 7 χρόνια ιστορικά χαμηλών επιτοκίων (0%-0,25%) και προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης σχεδόν 4 τρισ. δολαρίων.
Η γαλλική τράπεζα, σε ό,τι αφορά στις αγορές, επικαλείται μεταξύ άλλων τον λόγο τιμής μετοχής/κερδών ανά μετοχή (CAPE) που έχει ξεπεράσει το 30, τονίζοντας ότι αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο για τις παράλογες τιμές των μετοχών της Wall Street.




«Οι υψηλές τιμές υποστηρίχθηκαν από τη χαμηλή μεταβλητότητα, ωστόσο πλέον η μεταβλητότητα επιστρέφει επικίνδυνα.
Αυτή η κατάσταση δεν θα υπήρχε χωρίς τις χαλαρές νομισματικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών», σχολιάζεται.




Παράλληλα, η τράπεζα αμφιβάλει για το αν η Fed θα υλοποιήσει τις τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2018 που έχει προαναγγείλει, κάτι που έχει αντίκτυπο και στα κρατικά αμερικανικά ομόλογα.
«Η Fed πρέπει να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό της για το γεγονός ότι κανένας πλέον δεν την πιστεύει»...



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης