Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η S&P επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΑΑ» για τη Γαλλία - Σταθερό το outlook

tags :
Η S&P επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΑΑ» για τη Γαλλία - Σταθερό το outlook
Η νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει τη σταδιακή δημοσιονομική εξυγίανση και θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's επιβεβαίωσε σήμερα (6 Οκτωβρίου 2017) τις αξιολογήσεις «ΑΑ» και «Α-1» για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, διατηρώντας αμετάβλητες σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Ο οίκος σημειώνει πως η νέα κυβέρνηση του κ. Emmanuel Macron θα επιδιώξει τη σταδιακή δημοσιονομική εξυγίανση και θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη, όπως η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.
Σε αναβάθμιση της χώρας θα μπορούσαν να οδηγήσουν η περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη αλλά και η μείωση του λόγους χρέους προς το ΑΕΠ.
Αντίθετα, αν χειροτερεύσουν τα δημοσιονομικά, η μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ή η ανάπτυξη είναι βραδύτερη του αναμενομένου, τότε ο οίκος θα προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας.
Η S&P προβλέπει η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ να επιταχυνθεί το 2017 στο 1,7%, πριν επιβραδυνθεί στο 1,5% το 2020.
Ταυτόχρονα, το 2017, το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα περιοριστεί στο 2,9% του ΑΕΠ, και σε 2,7% το 2018.
Ο λόγος του καθαρού δημόσιου χρέους της γενικής κυβέρνησης προς το ΑΕΠ, αναμένεται να σταθεροποιηθεί σε περίπου 91% κατά την ίδια περίοδο πρόβλεψης.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης