Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «Α (low)» για την Ισπανία, σταθερό το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «Α (low)» για την Ισπανία, σταθερό το trend
Οι χρηματοοικονομικοί όροι βελτιώθηκαν στην Ισπανία λόγω του προγράμματος αγοράς ομολόγων της (Ε.Κ.Τ.)
Σε επιβεβαίωση της αξιολόγησης «A (low)» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας πρρχώρησε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS, στον απόηχο του επεισοδειακού δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου 2017 για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, διατηρώντας ταυτόχρονα σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (trend) και σε «R-1 (low)» τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, η Ισπανία εξακολουθεί να αναπτύσσεται έντονα και να υπερβαίνει τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, ενώ το ΑΕΠ και η απασχόληση θα αυξηθούν για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2017.
Βασικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι η ισπανική οικονομία έχει γίνει πιο ανταγωνιστική, ευέλικτη και ανθεκτική μετά την κρίση.
Η DBRS αναμένει η ανάπτυξη να παραμείνει πάνω από την αντίστοιχη του νομισματικού μπλοκ τα επόμενα χρόνια, αν και με βραδύτερο ρυθμό.
Σε ό,τι αφορά στα του δημοψηφίσματος, ο οίκος σχολιάζει πως η προσπάθεια της Καταλονίας για ανεξαρτησία, έχει αυξήσει τις πολιτικές εντάσεις τους τελευταίους μήνες.
Κλείνοντας, σημειώνεται πως η συμμετοχή της Ισπανίας στην Ευρωζώνη ενισχύει την πιστωτική της δύναμη, καθώς η ιδιότητα του μέλους της επιτρέπει οικονομική υποστήριξη σε περίπτωση «σοκ», ενώ δίνει στη χώρα πλήρη πρόσβαση στους εμπορικούς, χρηματοοικονομικούς και τραπεζικούς τομείς της Ευρώπης.
Οι χρηματοοικονομικοί όροι βελτιώθηκαν στην Ισπανία λόγω του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.), των πράξεων αναχρηματοδότησης και άλλων πράξεων νομισματικής πολιτικής, καθώς και της βελτιωμένης κατάστασης των ισπανικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης