Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε «Baa2» η Ιταλία - Παραμένει αρνητικό το outlook

tags :
Moody's: Επιβεβαιώνεται σε «Baa2» η Ιταλία - Παραμένει αρνητικό το outlook
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης οι κίνδυνοι υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας παραμένουν υψηλοί,
Η Moody's επιβεβαίωσε σήμερα (6/10) σε "Baa2" την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, παραμένει αρνητικό το outlook.
Οι κύριοι παράγοντες για την απόφαση επιβεβαίωσης των αξιολογήσεων της Ιταλίας στο "Baa2" είναι οι εξής:
1. Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει τον τραπεζικό τομέα.
Ο κίνδυνος μιας βαθύτερης τραπεζικής κρίσης με σημαντικό αντίκτυπο στον ισολογισμό του κράτους μειώθηκε με τις ενέργειες της κυβέρνησης.
2. Η ιταλική οικονομία εμφανίζει σήμερα ισχυρότερη ανάπτυξη, μετά από έξι χρόνια πολύ, με την ανάκαμψη να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.
Η Moody's εκτιμά ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την ανάπτυξη είναι πλέον ισχυρότερες από ό,τι είχε προβλέψει νωρίτερα ο οίκος αξιολόγησης.
Αυτό θα συμβάλει στη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών και θα αποτρέψει την περαιτέρω αύξηση του δημόσιου χρέους τα προσεχή έτη.
Παράλληλα σύμφωνα με την Moody's οι κίνδυνοι υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας παραμένουν υψηλοί, γεγονός που την οδήγησε να διατηρήσει τις αρνητικές προοπτικές.
Παρά την πρόσφατη βελτίωση, οι προοπτικές ανάπτυξης της Ιταλίας είναι πιθανό να διατηρηθούν σε μέτρια επίπεδα μεσοπρόθεσμα.
Επίσης, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα όσον αφορά τις πολιτικές προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης και το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων για τη δημοσιονομική ανάπτυξη και τη στήριξη της ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.
Η σταθεροποίηση της διαβάθμισης στην τρέχουσα αξιολόγηση ¨Baa2" θα απαιτούσε μια σαφώς σκιαγραφημένη στρατηγική για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μια πορεία δημοσιονομικής πολιτικής που θα παρέχει τη διασφάλιση σημαντικής και σταθερής μείωσης του χρέους του δημόσιου τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης